Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης στο δημαρχείο Κομοτηνής, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία, συμμεριζόμενος τις ανησυχίες του κόσμου της εργασίας, με αφορμή τις ρυθμίσεις που έρχονται με το κατ’ επίφαση «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο».

Σε δήλωσή του ο βουλευτής τόνισε: «Ανάπτυξη μπορεί να γίνει, αν όμως δεν έχει ως κρίσιμο παράγοντα και στο επίκεντρό της τον κόσμο της εργασίας, η ανάπτυξη αυτή δεν θα είναι ούτε δίκαιη, ούτε βιώσιμη. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της θητείας της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε τις άγριες διαθέσεις της για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Με αιφνιδιαστικές αποφάσεις και τροπολογίες της τελευταίας στιγμής ακύρωσε μια σειρά ρυθμίσεων που προστάτευαν τους εργαζόμενους και το δικαίωμα στην εργασία, όπως την κατάργηση του βάσιμου λόγου της απόλυσης που έβαζε φραγμό στις αυθαίρετες απολύσεις και την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες.

Με το νέο νομοσχέδιο οι όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για το ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους επιβεβαιώνονται, γιατί με τις ρυθμίσεις αυτές προωθεί την πλήρη αποδιάρθρωση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ουσιαστικά την κατάργηση του δικαιώματος της μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία. Σήμερα δεν πρέπει να υπάρχει στους εργαζόμενους καμία αμφιβολία ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κατεδαφίσει ότι είχε κατακτηθεί την τελευταία πενταετία και να επαναφέρει τις καταστροφικές συνταγές των μνημονίων που φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία και οδήγησαν την οικονομία στην ύφεση.

Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις προσωρινές δυσκολίες και τα προβλήματα στις κινητοποιήσεις, αυτές οι πρώτες διαμαρτυρίες δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να μείνουν απαθείς απέναντι σε πολιτικές, που θέλουν να κατεδαφίσουν τα δικαιώματά τους, αλλά θα υπερασπιστούν τις κατακτήσεις και θα διεκδικήσουν την διεύρυνση των δικαιωμάτων τους».

Μοιράσου το άρθρο: