«Σου φωνάζω να ‘ ρθεις» μας λέει καλοκαίρι καιρό ο Κομοτηναίος τραγουδιστής Δημήτρης Χριστοδουλάκης. Απαντά με κέφι, δημιουργία και ζωντάνια στην νέα εποχή του κορονοϊου. «Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό το τραγούδι που έγινε με πολύ αγάπη σε αυτόν τον καιρό που περάσαμε όλοι ιδιαίτερες δυσκολίες, λόγω της καραντίνας και των νέων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί.»

Όπως εξηγεί ο ταλαντούχος δημιουργός το σκέφτηκε πολύ, αν θα πρέπει να κυκλοφορήσει το τραγούδι του ή όχι γιατί λόγω του κορονοϊου πολλά στον χώρο του, όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έχουν αλλάξει. Ωστόσο, όπως λέει, σκέφτηκε πως θα ήταν ωραίο να δημιουργήσει κάτι και έτσι το αποφάσισε και κυκλοφόρησε τη νέα του δουλειά. Τη μουσική την έγραψαν οι: Δημήτρης Χριστοδουλάκης, Γιώργος Καραδημήτρης και Σταμάτης Διαβάτης και τους στίχους ο ίδιος. «Πρώτη φορά ένιωσα την ανάγκη να γράψω και τους στίχους και εύχομαι να τους αγαπήσει ο κόσμος όπως εγώ.» δηλώνει και εξηγεί πως το Video Clip το σκηνοθέτησε για ακόμη μια φορά ο Θοδωρής Νικολάου που έκανε και τα έξι Video Clip των τραγουδιών του. Τα γυρίσματα έγιναν στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή και στο Φανάρι και αν το δει κάποιος, όπως λέει, θα νιώσει χαρά. «Είναι ένα ερωτικό, καλοκαιρινό video clip, προβάλλουμε πάντα τον τόπο, όσο μπορούμε.» Στο σενάριο τον συνοδεύει η Πελαγιά Μπουκουβάλα από την Ξάνθη. «Προσπαθούμε και από εδώ που βρισκόμαστε να κάνουμε κάποια πράγματα, να δημιουργούμε,  να παρουσιάζουμε κάποια όμορφα τραγούδια, ώστε να δείχνουμε κι εμείς τη δουλειά μας. Είμαστε μακριά από το κέντρο, αλλά αυτό δεν μας σταματάει από το να κάνουμε όμορφες δουλειές» δηλώνει.

Μιλώντας για τις ημέρες της αυτοαπομόνωσης λόγω του κορονοϊου σημειώνει ότι και για εκείνον, όπως και για όλο τον κόσμο, ήταν δύσκολο και πρωτόγνωρο. «Για εμάς που εργαζόμασταν στα νυχτερινά κέντρα , όταν την μια μέρα είσαι με τόσο κόσμο και προσπαθείς να τον διασκεδάσεις και την άλλη είσαι μόνος σου ή με την οικογένειά σου για περίπου δύο μήνες, μέχρι να προσαρμοστείς ήταν λίγο δύσκολο. Στην αρχή κι εμένα μου φάνηκε λίγο δύσκολο, αλλά προσαρμόστηκα και πέρασε ανώδυνα. Έπρεπε να συμμορφωθούμε με αυτό που μας έλεγαν οι γιατροί κι ευτυχώς σε σχέση με άλλες χώρες πήγαμε καλά και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά γιατί δεν θέλουμε να έχουμε απώλειες και στις απώλειες μπορεί να είναι και οι δικοί μας άνθρωποι και ο παππούς και η γιαγιά, οπότε πρέπει να προσέχουμε όλοι μας» δηλώνει ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης.

Δεν παραλείπει να κάνει και τα δικά του σχέδια. Ήδη παρατηρεί να έχουν ξεκινήσει συναυλίες κι εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να γίνονται κάποια live , όμως, όπως παρατηρεί «πολλά μαγαζιά δεν θα ανοίξουν και πολλά φεστιβάλ δεν θα γίνουν, έχουμε πληγεί αρκετά όλοι όσοι εργάζονται στον καλλιτεχνικό χώρο κι ελπίζω αυτό το δεύτερο κύμα της Πανδημίας να μην υπάρξει και να αρχίσει η δουλειά σιγά – σιγά να «ανοίγει». Μακάρι να έχει ο κόσμος εργασία γιατί βλέπω πως πολλές οικογένειες ήδη να ζουν δύσκολα.» Όσον αφορά στα καλοκαιρινά του όνειρα; Αυτά ποτέ δεν τελειώνουν. «Προσπαθώ να κάνω πράγματα βήμα – βήμα κι όχι μεγάλα άλματα. Δεν μου αρέσει το απότομο , μ’ αρέσει το σιγά – σιγά και τα σοβαρά βήματα. Ας ελπίσουμε ότι σιγά – σιγά θα έχουμε live εμφανίσεις και πολύ δουλειά. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, είναι το σημαντικότερο κι ύστερα όλα τα καλά να έρθουν.»
Φώτο: Δημήτρης Χριστοδουλάκης ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: