Τριάντα είναι τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Ιάσμου, ενώ έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου, Οντέρ Μουμίν, είναι τα 76 έτη.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν

Ειδικότερα, 4 ενεργά κρούσματα δηλώθηκαν στην Δ.Ε. Αμαξάδων 3 κρούσματα στην Δ.Ε. Ιάσμου και 23 κρούσματα στην ΔΕ Σώστου. «Απαιτείται μεγάλη προσοχή στο Μέγα Πιστό, καθώς έχουν επιβεβαιωθεί 13 ενεργά κρούσματα», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η πολιτεία, η δημοτική αρχή, κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατέψουν τη δημόσια υγεία στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. «Ωστόσο», όπως είπε, «πρέπει ο καθένας από εσάς να αναλάβει την ατομική ευθύνη». Μάλιστα ανέφερε: «Γυναίκες της περιοχής συναθροίζονται στα σπίτια και πίνουν καφέ, ενώ κύριοι παράνομα συναθροίζονται σε κρυφές καλύβες. Αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία».

Εφιστά δε την προσοχή για την αυριανή εορτή του Αγίου Νικολάου, πολιούχος του Ιάσμου, αλλά και των Χριστουγέννων. «Όλοι μαζί με ατομική ευθύνη πρέπει να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», ανέφερε προτρέποντας «να αποφύγουμε τις συναθροίσεις, να αποφύγουμε τις άσκοπες οικογενειακές μαζώξεις. Είναι η ώρα της απόλυτης ατομικής ευθύνης για όλους μας γιατί ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ, θα είναι για όλο το χειμώνα. Ενωμένοι όλοι μαζί, η πολιτεία, η δημοτική αρχή και οι δημότες, είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές».
Τέλος, ευχήθηκε περαστικά στον πρώην πρόεδρο της κοινότητας, τον Αράφ Σεντάτ, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.
Ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: