Το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής συζητήθηκε για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Ο Δήμος Κομοτηνής δεν μπορεί να πάρει προσωπικό μόνιμο, θα λειτουργήσει όπως και τα προηγούμενα χρόνια.» σημείωσε ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης απαντώντας στην παρατήρηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του κ. Γιάννη Λεβέντη. «Ο Δήμος Κομοτηνής είναι υποστελεχωμένος σε ποσοστό πάνω από το 50%.» παρατήρησε ο κος Λεβέντης προτείνοντας την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης για τη συζήτηση του θέματος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κομοτηνής γίνεται ήδη προγραμματισμός για οκτάμηνες συμβάσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς έχει έρθει σχετική πρόσκληση. «Πέρσι είχε ενισχυθεί ο δήμος με τρεις μηχανικούς και τρεις ηλεκτρολόγους. Θα δούμε τις ανάγκες και αναλόγως θα ζητήσουμε προσωπικό με οκτάμηνες συμβάσεις. Κι ό,τι άλλο μπορούμε να κάνουμε μέσω συμβάσεων θα το κάνουμε, για να βοηθήσουμε και τον κεντρικό δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Θα περιμένουμε το νέο προγραμματισμό του Υπουργείου τον Απρίλιο, θα δούμε τις ανάγκες που έχουμε και θα ζητήσουμε αναλόγως από το Υπουργείο» δήλωσε ο κος Γκαράνης.

Παρουσιάζοντας τις ελλείψεις προσωπικού που καταγράφονται στην Πολεοδομία ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο κος Δημήτρης Καρασταύρου μίλησε για τρεις – τέσσερις μηχανικούς το πολύ και ένα –δύο διοικητικούς , από τους οποίους κάποιοι θα βγουν στη σύνταξη. «Δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στα απαραίτητα, ούτε καν στα αναγκαία που μας ζητά η Εισαγγελία ή τα Δικαστήρια και δυσκολεύεται πάρα πολύ να ανταποκριθεί στα αιτήματα των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «Δεν μπορούμε να προσλάβουμε άτομα, ούτε τα οκτάμηνα είναι μια λύση , και δεν μας έρχονται αυτά που αιτούμαστε, μας έρχονται πιο λίγα.»

Σύμφωνα με τον κ. Καρασταύρου έχει γίνει ήδη η πρώτη επαφή με το δήμο Σαπών για την παραχώρηση ενός μηχανικού ο οποίος θα εργάζεται στην Πολεοδομία, θα σταλεί παρόμοιο αίτημα και στο Δήμο Αρριανών και υπάρχει έτοιμη μια προκήρυξη για άλλους τρεις μηχανικούς που επίσης θα στηρίζουν την Πολεοδομία.

«Δεν είναι η μορφή των εργαζομένων που θέλουμε να στελεχώσουν τις επιχειρήσεις μας, αλλά δεν μπορούμε να καθόμαστε και με σταυρωμένα χέρια. Αυτόν τον τρόπο βρήκαμε να στηρίξουμε την Πολεοδομία, και έτσι θα στηρίξουμε την τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Η προκήρυξη για άλλους τρεις μηχανικούς είναι στον αέρα.» Σ΄αυτό το σημείο παρενέβη ο δήμαρχος Κομοτηνής αναφέροντας πως προ των πυλών βρίσκεται καινούργιος Νόμος ο οποίος θα προβλέπει την εκπόνηση συμβάσεων με τις Αναπτυξιακές με δικαίωμα υπογραφής.
Φώτο: Στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: