Συνεχίζεται με «ραγδαίο ρυθμό» η αποδυνάμωση από προσωπικό του δήμου Κομοτηνής δηλώνει ο κος Δημήτρης Μάγκας, υπάλληλος του δήμου Κομοτηνής μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Νομού Ροδόπης τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης με επιπλέον προσωπικό.

Όπως τόνισε ο κος Μάγκας μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα σημειωθούν αποχωρήσεις πέντε υπαλλήλων από τις τάξεις του Διοικητικού Προσωπικού, ενώ ήδη είναι ισχνός ο αριθμός των υπηρετούντων. «Είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει μια εξαίρεση του δήμου Κομοτηνής από την απαγόρευση προσλήψεων και την αναλογία του 1 προς 1 και του 5 προς 1, (αποχωρήσεις-προσλήψεις) που δεν αφορά μόνο το δήμο αλλά όλο το δημόσιο.» τόνισε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με τον κο Μάγκα η τελευταία φορά που έγινε κανονική πρόσληψη στο Δήμο Κομοτηνής ήταν το 2016. «Οι μόνοι που ήρθαν ήταν με την προκήρυξη 3Κ για το Τμήμα της Καθαριότητας , που αυτή την στιγμή έχει ένα καλό βαθμό στελέχωσης. Παρόλο αυτά στις διοικητικές υπηρεσίες, στις τεχνικές υπηρεσίες δεν έχει αλλάξει τίποτα. Οι όποιες προτάσεις γίνονται για να πάρουμε προσωπικό με συμβάσεις, με εξωτερικούς συνεργάτες δεν μπορούν να ευοδωθούν. Υπάρχουν ζητήματα νομικά που αφορούν στον έλεγχο έργων, στην παραλαβή τους, δεν αρκεί μόνο να κάνουμε μια μελέτη, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος που παραλαμβάνει το έργο κι αυτό δεν μπορεί να το κάνει κάποιος εξωτερικός συνεργάτης. Πρέπει να το κάνει κάποιος υπηρεσιακός και υπηρεσιακοί δεν υπάρχουν.» εξήγησε ο κος Μάγκας τονίζοντας πως οι υπηρεσίες του Δήμου δουλεύουν με το μισό προσωπικό και σε αρκετές περιπτώσεις με λιγότερο από το μισό.

«Αν σκεφτούμε ότι ο Οργανισμός προβλέπει περισσότερες από 500 θέσεις και είναι καλυμμένες μόνο το 40% εξ αυτών καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες, όπως η Τεχνική Υπηρεσία, η Υπηρεσία Δόμησης, όπου εννέα άτομα εξυπηρετούν όλο το Νομό. Πρέπει να υπάρξει μια πρόβλεψη για μια εξαίρεση, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τους ορεινούς και τους νησιωτικούς δήμους.» δήλωσε για να προσθέσει ότι για κάποιους δήμους, όπως είναι ο δήμος Κομοτηνής, Μητροπολιτικός Δήμος, θα πρέπει να υπάρξει μια εξαίρεση. «Δεν μπορεί να στηρίζουμε τους περιφερειακούς δήμους και ταυτόχρονα να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε καν» ανέφερε προσθέτοντας ότι «Η κινητικότητα δεν έλυσε το πρόβλημα, τέσσερα- πέντε άτομα, είναι πολύ λίγα σε σχέση με τα κενά που υπάρχουν.»

Σύμφωνα με τον κο Μάγκα αυτό που ζητούν είναι εξαίρεση από τις απαγορεύσεις προσλήψεων προσωπικού. Να μπορεί δηλαδή ο δήμος Κομοτηνής να κάνει ένα πρόγραμμα προσλήψεων εκεί όπου χρειάζεται ενίσχυση. « Οι συμβασιούχοι, η μαθητεία, οι ανελαστικές μορφές εργασίας δεν λύνουν πάγιες ανάγκες των δήμων.» τόνισε και ανέφερε ως θετικό παράδειγμα την εξέλιξη στο ΚΕΜΕΑ και στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι προτείνοντας να γίνει κάτι παρόμοιο και για τις σχολικές καθαρίστριες που επίσης καλύπτουν πάγιες ανάγκες. «Δεν μπορεί μια πάγια ανάγκη να αντιμετωπίζεται με εργαζόμενους «ομήρους», όπως οι βρεφονηπιοκόμοι. Να δοθεί μια λύση, για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να μονιμοποιηθούν, να μην υπάρχει λαιμητόμος ότι θα βρεθούν κάποια στιγμή εκτός εργασίας.»

Τέλος, ο κος Μάγκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναγκαιότητα κατάρτισης των εργαζομένων στα νέα ψηφιακά μέσα, καθώς ο κορωνοϊός και οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες το επιβάλλουν. «Προσπαθούμε για να ανταπεξέλθουμε στις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Οι συνάδελφοι δεν έχουν εκπαιδευτεί πλήρως να κάνουν χρήση τέτοιων μεθόδων. Είμαστε υπέρ της ψηφιοποίησης και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αλλά να προηγηθεί κατάρτιση.»
Φώτο: Δημήτρης Μάγκας ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: