Πολύ μειωμένη η κίνηση στη Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής

Παϊδάκια, μπριζόλες, κρέας για την κατσαρόλα, κοτόπουλο ή κιμάς. Δεκάδες παραγγελίες που όλες δίνονται τηλεφωνικά και μεταφέρονται με Delivery στο σπίτι. Ο φόβος του κορονοϊου έχει αλλάξει την καθημερινότητα ακόμη και των κρεοπωλών της Κομοτηνής. Την Δημοτική Αγορά πια την επισκέπτονται ελάχιστοι και οι έμπειροι επαγγελματίες προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

« Μέρες πριν έγινε απολύμανση στην Δημοτική Αγορά» δηλώνει ο Καλύδωρος Χατζόπουλος, κρεοπώλης

« Μέρες πριν έγινε απολύμανση στην Δημοτική Αγορά» δηλώνει ο Καλύδωρος Χατζόπουλος, κρεοπώλης και προσθέτει «κι εμείς από την πλευρά μας τηρούμε καθημερινά όλα τα μέτρα προστασίας. Έχουμε οινοπνεύματα, αντισηπτικά, μάσκες και γάντια. Δόξα το Θεό προσέχουμε κι εμείς, προσέχει και ο κόσμος. Η κίνηση έχει «μεταφερθεί» πια στο τηλέφωνο. Ο κόσμος τηλεφωνεί και δίνει τις παραγγελίες του. Καλύτερα και για μας και για αυτούς. Κάποια στιγμή θα επανέρθουμε στα καλά μας και πάλι ο κόσμος θα βγει στην αγορά.»

Αύξηση της κατανάλωσης σημειώνεται πάντα στις αρχές μέχρι και το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα. Η κίνηση είναι μειωμένη στο τέλος, όπως δηλαδή και την εποχή πριν τον κορονοϊό. «Τις πρώτες μέρες της καραντίνας ο κόσμος έκανε μεγάλες προμήθειες σε κρέας» σημειώνει ο κος Χατζόπουλος και δείχνει τα γάντια που φορά « ούτως ή άλλως μια ζωή τα φοράμε. Πλενόμαστε τακτικά, συνέχεια. Και οι πελάτες είναι υποψιασμένοι πια και τηρούν μια απόσταση.»
Info
Το ωράριο λειτουργίας των κρεοπωλείων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας
Μεγάλη Δευτέρα (13-4): 8.00 πμ – 6.30 μμ
Μεγάλη Τρίτη (14-4): 8.00 πμ – 6.30 μμ
Μεγάλη Τετάρτη (15-4): 8.00 πμ – 8.00 μμ
Μεγάλη Πέμπτη (16-4): 8.00 πμ – 8.00 μμ
Μεγάλη Παρασκευή (17-4): 9.00 – 7.30 μμ
Μεγάλο Σάββατο (18-4): 8.00 – 6.30 μμ

Φώτο: Ο κος Κ. Χατζόπουλος στη δουλειά του ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: