Οι αναγνώστες, μικροί και μεγάλοι, επιλέγουν το βιβλίο, το ζητούν και δίνουν ραντεβού στην είσοδο της Βιβλιοθήκης (με sms για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία) για να το πάρουν. Click away, και στον δανεισμό βιβλίων από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Η Αθανασία Καρανίκα, υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» για δύο καινούριες υπηρεσίες στη Βιβλιοθήκη. Η μία αφορά το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» -ήδη υλοποιείται- και απευθύνεται στους ηλικιωμένους συμπολίτες. «Αναγνωρίζοντας πόσο σπουδαίο είναι το βιβλίο στην καθημερινότητα των ανθρώπων προχωρήσαμε στην συνεργασία με το Πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο σπίτι’ και προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία», δήλωσε η κ. Καρανίκα. «Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να καλεί είτε στη Βιβλιοθήκη είτε στο Πρόγραμμα και να λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες», λέει, και ενημερώνει πως «ήδη υλοποιείται και σε οικισμούς, όπως: Φανάρι, Καλλίστη, Αίγειρος κ.α.».

Η δεύτερη υπηρεσία που προσφέρει η Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι ο δανεισμός με παραγγελία. «Όποιος Θέλει μπορεί να αναζητεί τα βιβλία, να μας παίρνει ένα τηλέφωνο, να μας τα ζητά και εμείς θα του τα παραδίδουμε με προκαθορισμένο ραντεβού στην είσοδο της Βιβλιοθήκης με όλα τα μέτρα ασφαλείας, γάντια, μάσκες, ειδικά συσκευασμένα έτσι ώστε να διατηρήσουμε την επαφή του κοινού μας με την Βιβλιοθήκη και φυσικά να ενισχύσουμε και το διάβασμα και την ανάγνωση και όλα αυτά τα θετικά που φέρει αυτό», ανέφερε η κ. Καρανίκα, σημειώνοντας ότι «το αναγνωστικό κοινό θέλει να δανειστεί βιβλία. Κάθε μέρα μας παίρνουν τηλέφωνο και ρωτούν πότε θα ανοίξουμε. Η δομή μας παραμένει κλειστή, γι’ αυτό και θα γίνεται στην είσοδο η συναλλαγή».

Παράλληλα, εξήγησε ότι μπορούν να τηλεφωνούν και στο 2531 0 22589. «Είμαστε εδώ κάθε μέρα για όλους εκείνους που δεν έχουν εξοικείωση με τη χρήση του Υ/Π και του internet και δε μπορούν να επιλέξουν μέσα από τον ηλεκτρονικό κατάλογο» ανέφερε, καταλήγοντας με την πολύ σημαντική σημείωση, «αφουγκραζόμαστε όλες τις ανάγκες. Είμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα τους.»

φωτο: Δημοτική Βιβλιοθήκη με το όχημα του Προγράμματος – πηγή: Δήμος Κομοτηνής
ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: