Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι υιοθεσίες σκύλων που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής τη φετινή χρονιά, όπως δείχνουν τα παρακάτω στοιχεία: τον Ιανουάριο 27, Φεβρουάριο 28, Μάρτιο 20, Απρίλιο 19, Μάιο 47, Ιούνιο 30, Ιούλιο 41, Αύγουστος 39, Σεπτέμβριο 36, Οκτώβριο 25, και Νοέμβριο 53. To 2020 ξεκίνησε με 27 υιοθεσίες τον πρώτο μήνα και έφτασε στον διπλασιασμό τους τον Νοέμβριο, ενώ ο συνολικός αριθμός του εντεκάμηνου είναι 365 υιοθεσίες σκύλων.

Τα αδέσποτα ζώα που βρίσκουν νέα στέγη στη Ροδόπη και σε άλλες περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, είναι -με μέριμνα των υπηρεσιών του Δημοτικού Κυνοκομείου- εμβολιασμένα, στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα και φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip), όπως ορίζεται από τον νόμο. Οι υιοθεσίες γίνονται με απόλυτα νόμιμο τρόπο και μάλιστα, το όνομα του νέου ιδιοκτήτη, όπως και τα στοιχεία του σκύλου δηλώνονται από το Κυνοκομείο στη βάση δεδομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ προϋπόθεση για την υιοθεσία αποτελεί ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει αστυνομική ταυτότητα και Α.Φ.Μ.. Να σημειωθεί ότι το ΥΠΑΑΤ, στοχεύοντας στη διασφάλιση της προστασίας και της ευζωίας των ζώων και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, ενεργοποίησε τη διασύνδεση της Βάσης Δεδομένων Ζώων Συντροφιάς του υπουργείου με το πληροφοριακό σύστημα της Ελληνικής Αστυνομίας (webservice).

Info
Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν έναν νέο συγκάτοικο μπορούν να επισκέπτονται τον παρακάτω σύνδεσμο, στη σελίδα του Δήμου Κομοτηνής και να περιηγούνται στα προφίλ των αδέσποτων που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής:
https://www.komotini.gr/diafora/yiothesia-adespotoy
Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Δημοτικό Κυνοκομείο: 25310 84675. Για τη μετάβαση στο Κυνοκομείο προϋποτίθεται επικοινωνία και ραντεβού. Ωράριο: 11:00 – 13:00, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή.

Μοιράσου το άρθρο: