«Παράθυρα» στην επαναχρησιμοποίηση ρούχων άνοιξε ο δήμος Κομοτηνής. Συνολικά είκοσι στον αριθμό, όσοι και οι ειδικοί κάδοι που τοποθέτησε σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία.

«Ουσιαστικά πρόκειται για προσπάθεια εναρμόνισης του δήμου Κομοτηνής στον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων, ώστε τα ρούχα και τα υποδήματα να μην πηγαίνουν πλέον στους κοινούς κάδους. Έτσι, ο δήμος Κομοτηνής με την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται σήμερα υλοποιεί αυτή την προσπάθεια» δήλωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής, ο κος Γιάννης Γκαράνης.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμος Κομοτηνής διαθέτει ιματιοθήκη και θα μπορούσε να συγκεντρώνει τα ρούχα για την ιματιοθήκη του, ο όγκος ήταν τόσο μεγάλος που κρίθηκε σκόπιμη η συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία. Έτσι, στους χώρους αυτούς καταλήγουν υποδήματα και ρούχα , καταλήγει ό,τι μπορεί να ανακυκλωθεί. «Περίπου 200 κιλά ρούχων ο Δήμος Κομοτηνής θα τα παίρνει από την εταιρεία,καθαρά και σιδερωμένα, έτοιμα προς χρήση και θα δίνονται σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη από ρουχισμό.»

«Σαν ιδέα είναι πάρα πολύ ωραία, τα θερμά μου συγχαρητήρια.» σημείωσε η κα Ζάνα Καταροπούλου και πρόσθεσε: «Είναι κρίμα να έχουμε τις ντουλάπες μας γεμάτες με ρούχα που δεν φοράμε μήπως και μας χρειαστούν κάποτε ενώ τα έχουν ανάγκη άμεσα και πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν.» κάτοικος της Κομοτηνής για να προσθέσει: «Έχω δώσει εκεί που ήξερα ότι τα χρειάζονται όμως κι αυτός ο τρόπος είναι σωστός.»
Φώτο: Ο Γιάννης Γκαράνης μπροστά στους κάδους επαναχρησιμοποίησης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: