Δράσεις για μικρούς και μεγάλους σχεδιάζει ο Αθανάσιος Λάπατας, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Καραθεοδωρή» του δήμου Κομοτηνής, με τους συνεργάτες του. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ -Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας.

Σύμφωνα με τον κ. Λάπατα, αυτή την περίοδο προγραμματίζονται πέντε δράσεις για τους δικαιούχους του προγράμματος. Ειδικότερα: 1ον Λογοθεραπευτής για τα μικρά παιδιά, 2ον Φυσιοθεραπευτής για τους ανθρώπους της Γ’ Ηλικίας για την πρόληψη των πτώσεων, 3ον Ψυχολόγος για ψυχολογική υποστήριξη λόγω της Covid-19. 4ον Οικονομολόγοι οι οποίοι θα δείξουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ένας οικονομικός προϋπολογισμός στις νέες συνθήκες που επικρατούν. 5ον Διατροφολόγος, για παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας.

Επίσης, μέσω του προγράμματος Interreg θα εκπαιδευτούν δάσκαλοι της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες και θα δοθούν και οι αντίστοιχες βεβαιώσεις πιστοποίησης.

«Η Covid-19, τα μέτρα προστασίας που λήφθηκαν και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν ακόμη  πήγαν τον προγραμματισμό μας  πίσω. Περιμένουμε να δούμε και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για να γνωρίζουμε πώς θα προχωρήσουμε,  να τα οργανώσουμε και να  υλοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις δράσεις μας. Θα υπάρξει ανακοίνωση ώστε να δηλώσει ο κόσμος συμμετοχή. Είμαστε στη διαδικασία της ολοκλήρωσης του προγραμματισμού», δήλωσε ο κ. Λάπατας μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, και αναφερόμενος στις δράσεις του ΤΕΒΑ αποκάλυψε ότι αυτές θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, «μέχρι το τέλος του Αυγούστου», όπως είπε, «ελπίζουμε να έχουν ολοκληρωθεί». Η δε εκπαίδευση των δασκάλων στις Πρώτες Βοήθειες θα γίνει από τον Σεπτέμβριο, ώστε να είναι έτοιμοι στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: