Κάτι παραπάνω από ικανοποιημένη είναι η Κοσμητόρισσα της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ και πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ κα Ελένη Δούδα, με την άριστη βαθμολογία που πέτυχε το Τμήμα από Διεθνείς ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, που όρισε η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), κατά τη διαδικασία πιστοποίησης του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (Π.Π.Σ.) του Τμήματος.

«Η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά εκτιμώ ότι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για το τμήμα μας» δήλωσε η κα Δούδα στην ΕΡΤ Κομοτηνής μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»

Η Κοσμητόρισσα της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ και πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ κα Ελένη Δούδα

Ποιο ήταν το «κλειδί » της επιτυχίας; Ρωτήσαμε την κα Δούδα για να την ακούσουμε να απαντά με ενθουσιασμό για τους συνεργάτες της:«Η συλλογική δουλειά ήταν το «κλειδί» της επιτυχίας» είπε ευχαριστώντας τους/τις συναδέλφους/ φισσες : Γούργουλη, Μπεμπέτσο, Κούλη, Αγγελούση. «Συνεργάστηκαν όλοι και όλες, καθηγητές, φοιτητές προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί, απόφοιτοι του Τμήματος, κλήθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κοινωνικών κι αθλητικών φορέων, όλοι μαζί , ήταν αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς κι όχι ενός ατόμου. Μας έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε αρμονικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχουμε καταφέρει αυτή την στιγμή στο Τμήμα μας να προβάλουμε ό,τι κάναμε και αυτό να εξελιχθεί σε μια «γιορτή» . Παρόλο που ήταν μια πολύ αυστηρή διαδικασία, είχε ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο, παρόλο αυτά ανταποκριθήκαμε και δικαιωθήκαμε για όλη αυτή την συλλογική δουλειά που έγινε.»

Η κ. Δούδα απαντά στο ερώτημα: Ποιος είναι ο επόμενος στόχος; «Η πιστοποίηση αυτή διαρκεί για τέσσερα έτη, θα είναι μέχρι και το 2024, αντιλαμβάνεσθε ότι ήδη θα ξεκινήσουμε από την επόμενη μέρα για την προετοιμασία της επόμενης τετραετίας που αυτό σημαίνει να υποστηρίξουμε, όσο το δυνατόν καλύτερα το εκπαιδευτικό, το ερευνητικό έργο. Θα πρέπει να το κρατήσουμε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις λόγω covid με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κάθε φορά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και νέα δεδομένα που τα βάζει η ζωή» δηλώνει η κα Δούδα. Και για μια ακόμη φορά η ακούραστη, δυναμική πρόεδρος δεν παραλείπει να τονίσει τη συμβολή της Τοπικής Κοινωνίας στην επιτυχία αυτή:

«Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του Τμήματος είναι και η αγάπη που μας έδειξαν οι κοινωνικοί φορείς, οι επαγγελματικοί, η Αυτοδιοίκηση μέσω των εκπροσώπων που συμμετείχαν στην διαδικασία της Πιστοποίησης και είπαν τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία μας για όλα αυτά τα οποία γίνονται όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι κάτι το οποίο έχει γίνει σε μια μέρα» σημειώνοντας: « Είναι μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας πολλών ετών και νομίζω ότι η εμπιστοσύνη και η συνεργασία είναι το απόσταγμα αυτής της αλληλεπίδρασης που έχουμε με την Τοπική Κοινωνία.»
Φώτο: Ελένη Δούδα ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: