“Το 2020 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνική κορμό. Εύχομαι το έτος αυτό να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για την πατρίδα μας την Ελλάδα, αλλά και ένα νέο ξεκίνημα για τη Θράκη που τόσο έντονα δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια.” ανέφερε, μετά την επίσκεψή του στη Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής, ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης.

 

Παράλληλα σημείωσε: «Εμείς με όλες μας τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα θα παλέψουμε συστηματικά επιδιώκοντας να αποκαταστήσουμε αδικίες, να αναπληρώσουμε κενά και να συμβάλουμε ώστε η Ροδόπη να ξαναβρεί τον βηματισμό της. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία, ευτυχία και ειρήνη, καλή δύναμη και ευτυχισμένο το καινούργιο έτος.»

Θα πρέπει όλες οι πολιτικές που εφαρμόζονται να αποδίδουν στην καθημερινότητα
Ο Θρακιώτης πολιτικός συνοδευόταν από τον γιο του Στέλιο και τις κόρες του Έλενα και Γεωργία και τους συνεργάτες του. Ερωτηθείς για τη στάση των επαγγελματιών σημείωσε πως δεν δέχθηκε παράπονα προσθέτοντας «βεβαίως ο κόσμος έχει βγει από μια μεγάλη δοκιμασία. Το ψυχολογικό κλίμα σε ένα βαθμό έχει αποκατασταθεί. Αυτό που έχει όμως μεγάλη σημασία από εδώ και πέρα είναι όλες οι πολιτικές που εφαρμόζονται τους τελευταίους μήνες να αρχίσουν να αποδίδουν στην προσωπική ζωή, στην προσωπική επιχείρηση, στην καθημερινότητα του καθενός. Αυτός είναι ο στόχος .» Όπως τόνισε ο κος Στυλιανίδης « Έχουν ψηφιστεί τους τέσσερις αυτούς μήνες 18 Νομοσχέδια, στόχος είναι η μείωση των φόρων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η μείωση των επενδύσεων , το αυτό επιδιώκουμε και για την περιοχή μας και το κάνουμε συστηματικά διακριτικά και ελπίζω και αποτελεσματικά.»

 

Ο κος Στυλιανίδης με τα παιδιά του

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.»
Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα σημείωσε πως είναι το κρίσιμο κεφάλαιο του έτους που ανατέλλει. «Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο στόχος βέβαια είναι ο διάλογος και ειρήνη αλλά δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε ούτε πιθαμή πίσω από τις Εθνικές Γραμμές.» τόνισε και σημείωσε « Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και νομίζω ότι η αποφασιστική στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης δημιουργεί διαπραγματευτικά αποθέματα που μας επιτρέπουν να επιδιώξουμε λύσεις που θα βασίζονται πάνω στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.»

Όπως εξήγησε ο κος Στυλιανίδης αυτός ήταν ο σταθερός προσανατολισμός της Ελλάδας και συνεχίζει να είναι και θα είναι για τα επόμενα χρόνια. «Ο στόχος είναι να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, όπως κάναμε με την εκπνοή της προηγούμενης χρονιάς, τον εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων miraz και F16, να στηρίξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις , να προστατέψουμε τα σύνορα, ήδη σφραγίζονται τα σύνορα του Έβρου, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας να σημαίνει και θωράκιση της Ελληνικής Εθνικής Κυριαρχίας.» Για να καταλήξει λέγοντας «Στα θέματα αυτά έχουν όλοι αποδείξει ότι υπάρχει Εθνική Συνεννόηση κι αυτό είναι πάρα πολύ καλό.»
Φώτο: στιγμιότυπα από την επίσκεψη του κ. Στυλιανίδη Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-video: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: