Έφτασε το εκλογικό υλικό, δηλαδή τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων που θα συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές, αλλά και των παρατάξεων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.H Αίθουσα «Γιώργος Παυλίδης» στην Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, πλημμύρισε στην κυριολεξία από τα χαρτιά των ψηφοδελτίων!
Οι υπάλληλοι εδώ και μέρες είναι στις επάλξεις και υπό τις οδηγίες του Γενικού Δ/ντη Εσωτερικής Λειτουργίας της ΑΜ-Θ, Αριστοτέλη Γκαράνη, θα διανείμουν το υλικό σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

Σημειωτέον πως ο κ. Γκαράνης, όλη την εβδομάδα επισκέπτεται τα εκλογικά κέντρα και ελέγχει προκειμένου να είναι όλα στην εντέλεια για την διενέργεια των εκλογών.
Υπενθυμίζεται πως στην Ροδόπη 267 είναι τα εκλογικά τμήματα, τα οποία και θα υποδεχθούν τους εκλογείς για την ψηφοφορία των Αυτοδιοικητικών, αλλά και των Ευρωεκλογών.
Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για την διενέργεια των Εκλογών και πιστεύουμε πως όλα θα κυλήσουν ομαλά, χωρίς προβλήματα», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Γενικός Δ/ντης Εσωτερικής Λειτουργίας της ΑΜ-Θ, Αριστοτέλης Γκαράνης.
Η διαδικασία θα είναι απλή: Οι πολίτες θα ψηφίσουν πρώτα για τις Ευρωεκλογές και για τις Περιφερειακές και μετά για τις Δημοτικές, Κοινοτικές-όπου υπάρχουν κοινότητες-.
Οι Δικαστικοί αντιπρόσωποι φυσικά και όλοι οι υπεύθυνοι θα καθοδηγούν και θα παρέχουν κάθε πληροφορία στους πολίτες, οι οποίοι δεν θα πρέπει να αγχώνονται με τις πολλές κάλπες.
Σε ότι αφορά για τους σταυρούς προτίμησης, που θα μπορούν να βάλλουν στα ψηφοδέλτια των Εκλογών, είναι ένα επίσης ερώτημα που απασχολεί τους πολίτες.
Επαναλαμβάνουμε, σύμφωνα με το Ρεπορτάζ της ΕΡΤ Κομοτηνής:

Περιφερειακές Εκλογές Ανατολική Μακεδονία-Θράκη
Σε ότι αφορά τους σταυρούς προτίμησης για τις Περιφερειακές Εκλογές είναι για,

-Ροδόπη μέχρι 3 Σταυρούς και η οποία θα εκλέξει 9 Περιφερειακούς Συμβούλους.

-Δράμα, μέχρι 3 Σταυρούς και η οποία θα εκλέξει 8 Περιφερειακούς Συμβούλους.

-Ξάνθη, μέχρι 3 Σταυρούς και η οποία θα εκλέξει 9 Περιφερειακούς Συμβούλους.

-Έβρος, μέχρι 4 Σταυρούς και ο οποίος θα εκλέξει 13 Περιφερειακούς Συμβούλους.

-Τέλος η Καβάλα, μέχρι 4 Σταυρούς, ενώ στη Θάσο ένας Σταυρός και έτσι εκλέγονται 11(της Καβάλας)+ 1(της Θάσου) 12 Περιφερειακοί Σύμβουλοι, με το Σύνολο να ανέρχεται στους 51 Περιφερειακούς Συμβούλους.

Δημοτικές Εκλογές
Σε όλους τους Δήμους της Ροδόπης θα μπουν μέχρι και 3 σταυρούς για το κορμό και επιπλέον από έναν έως δύο σταυρούς, αναλόγως την κάθε Δημοτική Ενότητα και τον πληθυσμό στον εκάστοτε Δήμο.

Ευρωεκλογές
Επειδή οι Ευρωεκλογές είναι για όλη την Ελληνική Επικράτεια και η Ελλάδα θεωρείται ως ενιαία εκλογική περιφέρεια, παντού οι Σταυροί προτίμησης είναι μέχρι τέσσερις.
Και φυσικά οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μπορούν να λάβουν ψήφους από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο από την περιοχή την οποία κατάγονται!
Καλή ψήφο!

Μοιράσου το άρθρο: