Κυβέρνηση-Εργατικές κατοικίες

Α .Νεφελούδης: «Aνακούφιση για 32.000 οικιστές του πρώην ΟΕΚ»

Λύσεις και ανακούφιση για 32.000 οικιστές που είχαν στεγαστικό πρόγραμμα στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, για σπίτια που είτε δεν έχουν πάρει το οριστικό παραχωρητήριο, είτε βρίσκονται στην διαδικασία της αποπληρωμής, είτε είναι υποθηκευμένα-περίπου 10.000 οικιστών-κόμισε σήμερα στην Κομοτηνή ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Ο κ. Νεφελούδης στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση των δόσεων αποπληρωμής των δανείων από 260 σε 340 και στις ειδικές ρυθμίσεις για τις ευάλωτες ομάδες και τις πολύτεκνες οικογένειες, προβλέποντας για τις τελευταίες μείωση και 50%, εκπτώσεις σε συζύγους που είναι σε χηρεία της τάξης του 20% .
Ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, στηλίτευσε τις προηγούμενες πρακτικές κυβερνήσεων που δέχονταν την διπλάσια τιμή φτάνοντάς στα 735 ευρώ μέση τιμή το τετραγωνικό μέτρο για το παραχωρητήριο του κάθε σπιτιού, φορτώνοντας όλες τις υπερβάσεις πάνω στους οικιστές.
Η παρούσα κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο κ. Νεφελούδης ορίζει τη μέση τιμή στα 304,41 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο….και δήλωσε κατηγορηματικά πως θα ψάξει να βρει τις διαδρομές των υπέρογκων ποσών των χρημάτων…

Α. Νεφελούδης : Θέμα χρόνου η επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ

Ειδικά για την Κομοτηνή, ανακοίνωσε πως είναι θέμα χρόνου η επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ, -μετά το ενδιαφέρον εταιρείας Ελληνικών συμφερόντων-, στη βάση της πρότασης των πρώην εργαζομένων της ΕΝ ΚΛΩ, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη ως νίκη των εργαζομένων.
Ο κ. Νεφελούδης είχε επαφές και με εργαζομένους του εργοστασίου της Σέλμαν, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει η πολιτεία για να επαναλειτουργήσει.
Οι επαφές συνεχίστηκαν και με τους πρώην εργαζόμενους της ΕΑΣ Ροδόπης, για τους «εγκλωβισμένους εργαζόμενους», όπως σημείωσε, η κυβέρνηση μέσω ΕΣΠΑ, επεξεργάζεται σχέδιο απεγκλώβισης.
«Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την εργασία, όπως και το πετυχημένο παράδειγμα με τον Σκλαβενίτη, όπου διασώθηκαν 20.000 θέσεις εργασίας. Υπάρχει σχέδιο για μετατροπή και της μερικης απασχόλησης σε πλήρη απασχόληση. Προσπαθώ να υπηρετώ την εργασία και όχι να γίνω τροχονόμος απολύσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νεφελούδης.
Πριν την συνέντευξη τύπου ο κ. Νεφελούδης επισκέφθηκε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τον ΟΑΕΔ Κομοτηνής.

Στην Ξάνθη την Πέμπτη ο Α. Νεφελούδης

Σήμερα ο κ. Νεφελούδης θα επισκεφτεί την Ξάνθη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.
Συγκεκριμένα:
Στις 11:30 θα επισκεφτεί το τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ Ξάνθης.
Στις 12:30 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.
Στις 19:00 θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Κυβέρνηση-Παιδεία

Δ. Μπαξεβανάκης: «Ιδρύεται Εσπερινό Γενικό Λύκειο»

Την είδηση της έγκρισης της ίδρυσης Εσπερινού Γενικού Λυκείου στην Κομοτηνή γνωστοποίησε χθες κατά την διάρκεια της εδώ επίσκεψής του ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Μπαξεβανάκης Δημήτριος. «Ήταν μια έλλειψη για την πόλη και νομίζω αυτονόητα έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ η ίδρυση κι από το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει» ανέφερε.
Είχε προηγηθεί σύσκεψη παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ, του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Παναγιώτη Κεραμάρη, της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης, Μαίρης Κοσμίδου και άλλων στελεχών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Αντικείμενο της συζήτησης οι προωθούμενες αλλαγές στα ΕΠΑ.Λ – Μαθητεία.
Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, την τάξη μαθητείας, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο και ήδη 1200 απόφοιτοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και από τους εκπαιδευτικούς μας και από τους φορείς στους οποίους τα παιδιά απασχολούνται. Από το επόμενο σχολικό έτος περισσότερα από 3.000 παιδιά, απόφοιτοί των ΕΠΑΛ θα μπορούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του προγράμματος ανέφερε ο Υφυπουργός.
Επίσης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Μπαξεβανάκης, δεσμεύθηκε πως από του χρόνου τον Οκτώβριο θα ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα και στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, χωρίς τα προβλήματα με κενά εκπαιδευτικών.

Αυτοδιοίκηση

Πανελλαδική Απεργία ΠΟΕ ΟΤΑ

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την πραγματοποίηση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα Πέμπτη από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, ενάντια στην μονομερή και προκλητική απόφαση της κυβέρνησης-σύμφωνα με την ΠΟΕ ΟΤΑ- να επιβάλλει υποχρεωτική ένταξη των παιδιών από τεσσάρων (4) ετών στα Νηπιαγωγεία.
«Η υλοποίηση της θα σημάνει το τέλος της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες γονείς που τώρα μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, «σπρώχνοντας» τους ταυτόχρονα στην ιδιωτική εκπαίδευση, διαλύοντας Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε μία περίοδο που η κοινωνία είναι εξαθλιωμένη από τα συνεχή μνημόνια» τονίζουν οι εκπρόσωποι ΠΟΕ ΟΤΑ.

Τμήμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

Στις Σάπες να λειτουργήσει το τμήμα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης που διεκδικεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ζητά με επιστολή της η Δημοτική παράταξη Μαρωνείας – Σαπών
Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη – Ανανέωση. Η επιστολή εστάλη προς τους τρεις Βουλευτές του Νομού, στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χ. Μέτιο, στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης ,Ν. Τσαλικίδη, στο Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών Γ. Σταυρίδη, τον Πρύτανη και τη Σύγκλητο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

«Μπέρδεψε την Παραλιακή ζώνη η ΕΤΑΔ», τονίζει η παράταξη Εμείς …η Πόλη

Στις εξελίξεις περί αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης Φαναρίου αναφέρεται η δημοτική παράταξη «Εμείς η Πόλις» με ανακοίνωσή της με αφορμή την δημοπράτηση της παραλιακής ζώνης στο Φανάρι.
« Το κλιμάκιο της ΕΤΑΔ, μάλλον μπέρδεψε την περιοχή μας με τη Μύκονο και οι τιμές εκκίνησης είναι για τις καντίνες 20.000 ευρώ ετησίως , για το παλιό «Χασιεντα» 50.000 ευρώ περίπου ετησίως, και το παλιό «Μπαρακουντα» 50.000 ευρώ επίσης. Αυτές οι τιμές ίσχυαν και πέρυσι, χωρίς να βρεθεί κανένας ενδιαφερόμενος.» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Πρωτογενής Τομέας

Χαλαζόπτωση σημειώθηκε χθες-δύο φορές- πλήττοντας κερασοκαλλιέργειες

Σοβαρές ζημιές προέκυψαν από τις δύο χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν προχθές σε καλλιέργειες κερασιού στο Δήμο Ιάσμου, όπως Δύμη, Φωλιά, Σύμβολα και Αγίασμα. Αυτό προκύπτει μετά την επιτόπια επίσκεψη και εκτίμηση του ιδίου του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ Θράκης, Δημήτρη Πανάγου, οποίος βρέθηκε άμεσα χθες ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των κερασοπαραγωγών.
Έτοιμος είναι ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ για την εκκίνηση της διαδικασίας των αιτήσεων των κερασοπαραγωγών για αποζημίωση, μια και το χαλάζι τους βρήκε στο ξεκίνημα της συγκομιδής των πρώτων κερασιών.

Εργασία

Καταγγελία για τα «Θερμοκήπια Θράκης»

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης καταγγέλλει την εργοδοσία στα «Θερμοκήπια Θράκης» Α.Ε., μέλος του ομίλου «Πλαστικών Θράκης» για τις απολύσεις εργαζομένων και την προσπάθειά της να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους, μετατρέποντας τον χώρο εργασίας σε νέα Μανωλάδα.
«Καλούμε τους εργαζόμενους στα θερμοκήπια να κάνουν πράξη το σύνθημα «η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει»! Να μην επιτρέψουν να γίνει ο χώρος εργασίας τους η Μανωλάδα της Ξάνθης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην καταγγελία των εργαζομένων.

ΠΥ

Έκρηξη σε διαμέρισμα της Ξάνθης

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωΐ χθες, σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας της οδού Θεσσαλονίκης 7 στην περιοχή των 12 Αποστόλων, στην Ξάνθη.
Από την έκρηξη, που ακούστηκε στα γύρω τετράγωνα, προκλήθηκε πυρκαγιά, για την οποία κλήθηκε και κατέσβεσε σε λίγα λεπτά η Πυροσβεστική της Ξάνθης.
Από το ωστικό κύμα της έκρηξης, είναι χαρακτηριστικό ότι ξηλώθηκε η μπαλκονόπορτα του διαμερίσματος . Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο σπίτι καθώς γυαλιά και θραύσματα από το σπίτι και το μπαλκόνι πετάχτηκαν στο δρόμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη προήλθε από κουζίνα υγραερίου χωρίς πάντως να επιβεβαιώνεται πλήρως.

Σύλλογοι

Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης τιμά το Χρόνη Αηδονίδη το Σάββατο

Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης τιμά το Χρόνη Αηδονίδη το ερχόμενο Σάββατο στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.
Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως : « τιμά τον κορυφαίο ερμηνευτή και δάσκαλο, Χρόνη Αηδονίδη, που εδώ και εξήντα πέντε χρόνια υπηρετεί με σεμνότητα και αφοσίωση τη μουσική παράδοση της Θράκης μας.
Πολιτισμός

Συναυλία Μουσικού σχολείου

Συναυλία στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής θα δώσει σήμερα στις 20:30 το βράδυ, με αφορμή τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2017», το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. «Στις συναυλίες συμμετέχουν η ορχήστρα και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής ενώ στο δεύτερο μέρος των συναυλιών το πρόγραμμα θα πλαισιώσει με την μαγική φωνή του ο μοναδικός Λάκης Χαλκιάς.

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής Θρακών Καλλιτεχνών

Τα Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής Θρακών Καλλιτεχνών έγιναν χθες στις 19.00 μ.μ. στο Υπόγειο του Ιδρύματος Παπανικολάου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 14 Μαΐου και οι ώρες λειτουργίας: 11:00-13:00 και 19:00-21:00

Εκδήλωση για τα ΜΜΕ

Εκδήλωση με τίτλο: «Μ.Μ.Ε.: Ενημερώνουν, Κατευθύνουν ή Κατευθύνονται;» συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και τους Νέους Ευρωπαίους Φεντεραλιστές (JEF) Κομοτηνής την Δευτέρα 22 Μαΐου.

Αστυνομικό Δελτίο

Μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες των Αστυνομικών της Υποδιευθυνσης Ασφάλειας Αλεξ-πολης, διακριβώθηκε παράνομη δράση τεσσάρων ατόμων οι οποίοι πραγματοποιούσαν συνταγογραφήσεις φαρμάκων και εκτελέσεις των συνταγών, εν αγνοία των ασφαλισμένων, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εις βάρος του Δημοσίου, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, υπεξαγωγή εγγράφων, παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, κατά περίπτωση

Η συνολική ζημία σε βάρος του Δημοσίου ξεπερνάει τις 235.000 ευρώ
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Μοιράσου το άρθρο: