Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο πολιτιστικός Σύλλογος Κίρκης διοργανώνει την πολύ πετυχημένη εκδήλωση, «Μιλίνας-Γκάϊντας», στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου στις 9 το βράδυ.

Η Μιλίνα είναι μια ιδιαίτερη πίτα που παρασκευάζεται με αγνά υλικά, βούτυρο, αυγά, τυρί και ψήνεται στα κάρβουνα σε θράκα! Αυτό την κάνει ιδιαίτερα νόστιμη, σε σημείο που οι παλιότεροι, ότι ήταν πεντανόστιμο, το αποκαλούσαν «γλυκό σαν μέλι» και έτσι από κει πήρε το όνομά της ως «Μιλίνα», από το μέλι!
Η εκδήλωση στέφεται με επιτυχία κάθε χρόνο και είναι πολλοί και ξένοι, αλλά και οι ξενιτεμένοι κάτοικοι της Κίρκης, που πια περιμένουν αυτό το πανηγύρι για να γλεντήσουν και επιστρέψουν στο τόπο εργασίας τους.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η πρόεδρος του συλλόγου, Ρούλα Καΐκα, εξήγησε πως η γιορτή αυτή καθιερώθηκε με αγάπη από όλους όσους συμμετέχουν και κυρίως από τη νεολαία του χωριού, που με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζει και μαθαίνει για την καθημερινότητα των παλαιότερων, τα έθιμα και την τοπική γαστρονομία…Την οποία με τη σειρά της θα την μεταλαμπαδεύσει στους νέους της δικής της σειράς!
Η κ. Καΐκα κάλεσε όλους από την Ροδόπη και τον Έβρο να προσέλθουν στην εκδήλωση και να θαυμάσουν από κοντά τη ..μάγισσα Κίρκη, η οποία έχει να δώσει μόνο καλά: Νερό, κλίμα, υπέροχη διαδρομή, δροσιά και όμορφες εικόνες!
Η ορχήστρα που θα συνοδεύσει το γλέντι είναι η Εβρίτικη ζυγιά, η οποία σχεδόν έχει ταυτισθεί με την συγκεκριμένη εκδήλωση! Ωστόσο όποια εκδήλωση και να συνοδεύσει μουσικά, έχει αποδείξει πως ξεσηκώνει τους πάντες!
Επίσης η κ. Καΐκα κάλεσε και όσες και όσους θέλουν να βοηθήσουν στην παρασκευή της πίτας Μιλίνας, να προσέλθουν από το πρωΐ της Κυριακής, για να μάθουν κιόλας πως γίνεται!
Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ Ορεστιάδας και Κομοτηνής!

Μοιράσου το άρθρο: