Ελ. Λαφτσή: Έχει ανάγκη η Κομοτηνή τις ανατροπές

Η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή», η κα Ελένη Λαφτσή φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και μίλησε για την υποψηφιότητά της, την δημοτική αρχή, τους αντιπάλους της, αλλά και τις προτεραιότητες που η ίδια θέτει.

Ελένη Λαφτσή, υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής: «Έχει ανάγκη η Κομοτηνή και οι οικισμοί της τις ανατροπές, δεν μπορεί να πάει πιο πίσω. Πρέπει να πάμε μόνο μπροστά.»

Τι «γεύση» σας αφήνει η συμμετοχή σας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;
Ε.Λ.:
Δεν έχω λείψει ούτε από ένα δημοτικό συμβούλιο. Το θεωρούσα ότι είναι υποχρέωση μου να συμμετέχω. Και προσπαθούσα να φέρνω τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος. Ήταν για μένα η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με τα κοινά, την Τ.Α., ένα αντικείμενο εντελώς ξένο το 2014. Τώρα το βρίσκω εξαιρετικά γοητευτικό, αφορά την καθημερινότητά μας, τη ζωή μας. Δεν είναι η πολιτική με την ευρύτερη έννοια των κομμάτων, αλλά η καθημερινότητά μας, πώς ζούμε, πώς φτιάχνουμε το περιβάλλον μας, το αύριο των παιδιών μας. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι αντικείμενο του καθενός μας. Δυστυχώς δεν γίνεται έτσι αντιληπτό από την κοινωνία και είναι πολύ χαλαρή η ψήφος στην Τ.Α.

Όπως διαπιστώσατε, απουσιάζουν και οι δημότες από τις συνεδριάσεις
Ε.Λ.:
Απουσιάζουν όντως οι δημότες από τις συνεδριάσεις. Πιστεύω ότι σε πολλά θα ήταν διαφορετική η εικόνα, αν ήταν παρόντες. Αυτό είναι και δική μας ευθύνη και ευθύνη της διοίκησης. Το δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να είναι η εκκλησία του Δήμου, να εκφράζουν τις απόψεις τους, να φέρουν ζητήματα προς συζήτηση. Αυτή είναι η Δημοκρατία. Κάποιους τους βόλευε αυτή η απομόνωση, τους βόλευε να παίρνουν αποφάσεις ερήμην της τοπικής κοινωνίας, δεν είχαν λόγο να ανοίξουν τις πόρτες αυτές.

Για την Δημοτική Αρχή τι συμπεράνατε;
Ε.Λ.:
Αντιλήφθηκα ότι ακολουθούσε ένα συγκεντρωτικό τρόπο λειτουργίας ήταν και το σύστημα που το επέτρεπε. Η ενημέρωση ερχόταν δύο με τρεις μέρες πιο μπροστά. Δεν είχαμε και τα περιθώρια γιατί δεν ζούμε από την πολιτική, είμαστε επαγγελματίες με υποχρεώσεις. Πολλά θέματα ερχόταν την τελευταία στιγμή. Εκτός ημερησίας διατάξεως τα μαθαίναμε εκείνη την στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο.

«Βάλατε πλάτη» για την επίλυση των προβλημάτων;
Ελ. Λαφτσή: Έχει ανάγκη η Κομοτηνή τις ανατροπέςΕ.Λ.:
Χωρίς να μας ζητηθεί την δίναμε την συνεργασία μας, « βάζαμε πλάτη» σε ζητήματα που θεωρούσαμε ότι πραγματικά είναι επιτακτική ανάγκη να λυθούν για να προχωρήσουν κάποια ζητήματα στην κοινωνία. Προσπαθούσαμε να κάνουμε κριτική αντιπολίτευση και εποικοδομητική. Εκεί που διαφωνούσαμε το λέγαμε κι όχι μόνο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στο δημόσιο λόγο. Είχαμε πολλές φορές και έντονες συγκρούσεις. Εκεί που θεωρούσαμε ότι μπορούμε να υποχωρήσουμε λίγο για να προχωρήσουν κάποια ζητήματα το κάναμε. Η διοίκηση του δήμου είχε μια διαχειριστική αντίληψη . Περιορίστηκε σε μια δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που δεν αρμόζει σε έναν δήμο. Η ΤΑ είναι κάτι ευρύτερο, επιβάλει συνεργασίες, διάλογο, πειραματισμούς και μέσα από εκεί βγαίνουν συνεργασίες και προχωρούν κάποια ζητήματα. Αυτό απουσίαζε από τη σημερινή διοίκηση. Ο δήμος Κομοτηνής έκανε ένα οικονομικό νοικοκύρεμα για το οποίο υπερηφανεύεται μερικές φορές, αλλά πέρα από αυτό, ασκούσε μια καθημερινή διαχείριση των θεμάτων, δεν ασκούσε διοίκηση. Ο δήμαρχός πρέπει να ρισκάρει. Καμιά φορά και «πέρα κι έξω από το Νόμο»

Το λέτε εσείς αυτό, μια Νομικός ;
Ε.Λ.:
Ναι, γιατί όταν του έθετε κάποια ζητήματα έλεγε «ααα εγώ δεν θα πάω με χειροπέδες στην εισαγγελία » για ζητήματα τα οποία σε άλλους δήμους είχαν προχωρήσει. Θα μπορούσαμε σ’ αυτή την θέση να βάλουμε κι έναν πολύ καλό δημόσιο υπάλληλο. Γιατί να μπούμε στην διαδικασία των εκλογών εκλέγοντας έναν δήμαρχο που εφαρμόζει αυστηρά και μόνο το γράμμα του Νόμου; Δήμαρχος σημαίνει άρχω σε μια τοπική κοινωνία, παίρνω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και καμιά φορά αυτό εμπεριέχει ένα ρίσκο δεν το είχε αυτό και του το καταλογίζω. Μείναμε στάσιμοι, δεν ήταν διεκδικητικός.

Έχει να κάνει με την έλλειψη οράματος αυτό που περιγράφετε;
Ε.Λ.:
Οράματος , σχεδιασμού και βούλησης. Δεν υπήρχε όραμα, σχεδιασμός και βούληση από την απερχόμενη διοίκηση . Χωρίς να παραγνωρίζω τα όποια θετικά είχε καθ όλη τη διάρκεια της οκταετίας ήταν λίγο συντηρητική. Πόσα πράγματα άλλαξαν από την καθημερινότητα μας. Βλέπετε να άλλαξαν πολλά; Καθαριότητα, κυκλοφοριακό δυσανάλογο με την έκταση της πόλης, πολιτισμός, φωτισμός. Ακόμη και η πλατεία μας δεν είναι φωτεινή. Απλά πράγματα που δεν θέλουν ούτε πολύ προσωπικό, ούτε πολλά προβλήματα. Δεν χρειάζονταν όλα αυτά, χρειάζεται βούληση και σχεδιασμός.

Νομίζετε ότι τα διαθέτετε;
Ελ. Λαφτσή: Έχει ανάγκη η Κομοτηνή τις ανατροπέςΕ.Λ.:
Πρέπει να δοκιμαστώ. Άνθρωποι που βρίσκονται στην ΤΑ δεκαετίες όπως ο κος Πετρίδης, ο κος Γκαράνης και ο κος Γραβάνης έχουν κουραστεί ό,τι είχαν να δώσουν το δώσανε κι αυτό φάνηκε. Δεν έχουμε να δούμε κάτι καινούργιο. Ο κος Γραβάνης συνδιοικούσε , από το 2006 είναι στην ΤΑ και ο λόγος του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η παρουσία του φάνηκαν . Εγώ προσωπικά δεν έχω να περιμένω κάτι καινούργιο θα ακολουθήσει την πεπατημένη. Και οι δύο, και ο κος Γραβάνης και ο κος Γκαράνης είναι προϊόντα των δύο παρατάξεων που με άλλα ονόματα διαχειρίστηκαν τα θέματα του δήμου για δεκαετίες . Είναι κάτι από το παρελθόν το οποίο πλασάρεται ως νέο. Δεν θέλω να χαθεί αυτό το στοίχημα. Προβάλλονται ως κάτι νέο και θα έχουμε μια ακόμη χαμένη τετραετία, αν πέσει σ’ αυτή την παγίδα η Τοπική Κοινωνία. Ό,τι δεν έκαναν σε τόσες τετραετίες που πέρασε μην πιστεύετε ότι θα τα κάνουν τώρα. Θα είναι μια χαμένη τετραετία.
Βλέπετε κι εσείς πως δεν ακούγεται η φωνή της γυναίκας, σε μια εποχή που οι αγώνες της έχουν δικαιωθεί υποτίθεται…
Ε.Λ.:
Είμαστε πίσω σε πολλά ζητήματα. Δείτε τις γυναίκες που είναι εκλεγμένες στο Δημοτικό Συμβούλιο ελάχιστος είναι ο αριθμός σε σύγκριση με τον πληθυσμό. Και υπάρχουν και δυναμικές γυναίκες και γυναίκες που έχουν λόγο και που είναι καταξιωμένες στους επαγγελματικούς τους χώρους. Δυστυχώς και αυτές οι ίδιες, ίσως επειδή είμαστε επιφορτισμένες με πολλά, εκλαμβάνουν την πολιτική ως ένα επιπλέον βαρίδιο και δεν έχουν άδικο ως προς αυτό. Αλλά πραγματικά είμαστε το 52% και του πληθυσμού, δεν μπορούμε να απέχουμε από την πολιτική είναι εις βάρος μας, πρέπει να το κάνουμε για εμάς, για τα παιδιά μας και για την κοινωνία ολόκληρη. Η γυναίκα έχει ευρύτερη αντίληψη των πραγμάτων, έχει ένα διαφορετικό «μάτι», αρκεί αυτό το «μάτι» να μην το προσαρμόζει στην πεπατημένη όπως ασκούνταν η πολιτική τόσα χρόνια από τους άνδρες.
Είστε έτοιμη να κάνετε ανατροπές, όπως και το όνομα της παράταξής σας;
Ε.Λ.:
Έχει ανάγκη η Κομοτηνή και οι οικισμοί της τις ανατροπές, δεν μπορεί να πάει πιο πίσω. Πρέπει να πάμε μόνο μπροστά. Θα έπρεπε εν έτει 2019 να έχουμε κατακτήσει τα αυτονόητα και να μιλάμε για τα πιο μεγάλα που θα μας έκαναν μια ανταγωνιστική ευρωπαϊκή πόλη. Εδώ δεν είμαστε ανταγωνιστικοί ούτε με τις όμορες πόλεις, θα τους κουνάμε το μαντιλάκι σε λίγο, βλέπετε με τι προοπτικές προχωρά η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη και η Καβάλα. Είναι πρωτεύουσα και Μητροπολιτικός δήμος η Κομοτηνής. Είναι πρωτεύουσα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βλέπετε όμως μια στασιμότητα μια κούραση. Πρέπει πρώτα να καλύψουμε αυτό το βασικό έλλειμμα των υποδομών. Και για την πόλη και για τους οικισμούς. Υπάρχουν ανισότητες ακόμη και σε συνοικίες της ίδιας της πόλης . Υπάρχουν συνοικίες με φοβερό έλλειμμα ολοκληρωμένης αποχέτευσης όπως στην Ομήρου. Παρατημένες χρόνια γειτονιές με μια μικρή πλημμυρίζουν. Έχουν πρόβλημα με το βιολογικό, με την ποιότητα του νερού ακόμη και οι Υφαντές δεν έχουν συνδεθεί με τον Βιολογικό καθαρισμό. Με την καθαριότητα, με τον φωτισμό. Αν μια πόλη δεν τα έχει αυτά τα αυτονόητα για ποιο τουρισμό να μιλάμε; Για ποια ανάπτυξη; Είμαστε από τις πιο βρώμικες πόλεις.

Κάνατε πρόσφατα και αναφορά στην ποιότητα νερού, που είναι όπως είπατε ζητούμενο σε κάποιους οικισμούς, αναφορά που εξόργισε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ;
Ε.Λ.:
Δεν είναι παράλογο σε μια ολόκληρη περιοχή, Καλαμόκαστρο, Αγίους οι κάτοικοι να αγοράζουν το νερό; Έχει πάει σ’ αυτές τις συνοικίες ο κος Καρασταύρος; Και στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο το είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα, ήταν το πρώτο θέμα που θέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο , τότε ο δήμαρχος το αρνήθηκε, θεώρησα ότι είχε λυθεί μετά από διαβεβαιώσεις που πήραμε από την δημοτική αρχή. Κι όμως οι κάτοικοι επιμένουν ότι έχουν προβλήματα υγείας, ότι πηγαίνουν στο Νοσοκομείο με προβλήματα υγείας, ότι το νερό δεν το πίνουν και ότι αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό. Πρέπει να άρει την έλλειψη εμπιστοσύνης των κατοίκων. Ας το στείλουμε στο Γενικό Χημείο του κράτους, δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και ο δήμος να λέει ότι δεν υπάρχει θέμα. Ας πάνε να μείνουν στην περιοχή, να πιουν από το νερό τους και μετά το συζητάμε.

Πάντως η εικόνα στους οικισμούς της Ροδόπης γενικά δεν εμπνέει αισιοδοξία και δεν φταίνε μόνο οι δήμοι. Εγκαταλείψαμε τα χωριά μας εμείς οι ίδιοι πρώτα. Μιλάτε συχνά για τους οικισμούς…
Ε.Λ.:
Να κάνει πιο ελκτικό το περιβάλλον στους δήμους. Να φτιάξει τις υποδομές, κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με τα χωράφια να μπορεί να μείνει με την οικογένειά του, να μεγαλώσει τα παιδιά του με προοπτικές. Ένας παρατημένος οικισμός δεν είναι καθόλου ελκτικός. Θα πάει ένας νέος άνθρωπος; Τι θα τον ελκύσει να πάει να εγκατασταθεί; Η εικόνα είναι εικόνα εγκατάλειψης στους οικισμούς του Δήμου.

Αν σας δώσουν την εντολή οι δημότες, τι θα δρομολογούσατε τις πρώτες 100 μέρες;
Ε.Λ.:
Θα δρομολογούσα όλα αυτά που καταγράφω. Δείτε την καθαριότητα, γιατί ημιυπόγειοι κάδοι στην προεκλογική περίοδο, σε άλλους δήμους έχουν τοποθετηθεί καιρό πριν. Γιατί αυτό το πρόβλημα με την καθαριότητα.; Είμαστε μια βρώμικη πόλη, όπου και να πάω είναι το πρώτο που μου λένε. Η εικόνα της δημοτικής αγοράς είναι αποκρουστική. Θα έπρεπε να είναι υπόδειγμα καθαριότητας για λόγους δημόσιας υγείας. Δείτε το πρόβλημα του κυκλοφοριακού, είναι δυσανάλογος ο αριθμός των αυτοκινήτων με τον αριθμό των κατοίκων. Είμαστε μια επαρχιακή πόλη. Έχουμε μια στρεβλή αντίληψη για το πώς χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο. Εγώ πηγαίνω στην δουλειά με τα πόδια, οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες. Ωστόσο, σέβομαι και αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν λόγω σωματικής αδυναμίας κ.α. Επέμενα γι αυτό το ζήτημα. Υπάρχουν μελέτες τις οποίες μπορούσαμε να επικαιροποιήσουμε , ή αν δεν τους άρεσαν ας συνέτασσαν μια άλλη. Κώφευαν και σ’ αυτό. Πρότεινα Πεζοδρόμηση κάποιων δρόμων του κέντρου, ένα περιφερειακό παρκινγκ, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες αυτών που θέλουν να μπουν στο κέντρο και ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας. Όπως έγινε στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, είναι πόλεις υποδείγματα. Ξέρω ότι υπάρχουν αντιδράσεις. Θα άλλαζε, όμως, η εικόνα της πόλης .

Σε κάθε προεκλογική περίοδο, μια που αναφέρατε τα Τρίκαλα, θυμόμαστε λέξεις όπως «Έξυπνη πόλη»…
Ε.Λ.:
Εμείς, όμως, παίρνουμε και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε μια εκδήλωση στις 3 Μαΐου, θα φέρουμε τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, τον κο Νίκο Παππά να μας προτείνει κάποια προγράμματα. Ώστε να υπάρξουν νέα προγράμματα. Γιατί να μην βελτιώσουμε τη ζωή μας; Γιατί να μην την εκσυγχρονίσουμε;

Είστε και πολύ αυστηρή στην κριτική σας για την κοινωνική πολιτική του δήμου…
Ε.Λ.:
Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Δεν θα πρέπει να γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης ή πολιτικής εκμετάλλευσης προς άγραν ψήφων. Δεν λέω ότι γίνεται λέω ότι δεν θα έπρεπε να γίνεται. Σέβομαι τον κο Σωτηρακόπουλο, εκτιμώ τη δουλειά που κάνει ,είναι ένα πρόσωπο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Παρόλα αυτά θα έπρεπε να βρεθεί ένας άλλος τρόπος που να διασφαλίζει την μυστικότητα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη για βοήθεια. Να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια. Η διανομή των τροφίμων είναι η κοινωνική πολιτική που κάνει η κυβέρνηση μέσω των δήμων. Η κοινωνική πολιτική του δήμου αυτού καθ’ αυτού ποια είναι ; Είναι απούσα η κοινωνική πολιτική. 60.000 ευρώ που δίνουμε για καυσόξυλα; Πρέπει να δημιουργήσουμε δομές οπωσδήποτε. Έχουμε σοβαρή έλλειψη από δομές. Θα έπρεπε να υπάρχει μια σοβαρή δομή για έκτακτες ανάγκες. Ούτε η Στέγη Αστέγων στην Περδίκα καλύπτει τις ανάγκες. Η κοινωνική πολιτική του δήμου αυτή καθ΄ αυτή είναι πολύ περιορισμένη. Δεν υπάρχει. Ας δούμε μια αξιοπρεπή δομή αστέγων που θα κοιτάζει πώς θα τους επανεντάξει αυτούς τους ανθρώπους, μια δομή διαμεσολάβησης για τα κακοποιημένα παιδιά. Η “Βοήθεια στο Σπίτι” θα πρέπει να στηριχθεί και να γίνει ευρύτερη. Σήμερα αγνοούμε πόσους ανθρώπους έχουμε που έχουν την ανάγκη της Κοινωνικής Πολιτικής.

Πρόσφατα είπατε κάτι στο δημοτικό συμβούλιο που με εντυπωσίασε, είπατε πως αποτύχατε (όλοι) για να προστατέψετε έναν εργαζόμενο που απολύθηκε. Απολύθηκε όντως για πολιτικούς λόγους;
Ε.Λ.:Δύο εργαζόμενοι, ο ένας εργολαβικός εργαζόμενος και η άλλη με μπλοκάκι. Απολύθηκαν για πολιτικούς λόγους, έβαλαν υποψηφιότητα σε άλλους συνδυασμούς. Περίμεναν τους επικεφαλής να το κάνουν θέμα, δεν το έκαναν και έκανα εγώ γιατί με προσέβαλε σαν πολίτη. Ο δήμαρχος κρύφτηκε πίσω από το ότι ήταν εργολαβικός εργαζόμενος. Δεν ήταν εργαζόμενος με σύμβαση οκτάμηνη ή πεντάμηνη, τότε δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος, αλλά το ότι ήταν εργολαβικός εργαζόμενος επί 15 χρόνια και δούλευε στον ίδιο εργολάβο στην ΔΕΥΑΚ αυτό δεν τον κάνει εργαζόμενο στο δήμο; Θα πρέπει να κωφεύσουμε; Ήταν πολιτική Μαυρογιαλούρου η απόλυσή του, απαράδεκτο να συμβαίνει από νέους ανθρώπους.

Για την απώλεια του προγράμματος «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» ποιος έχει ευθύνη;
Ε.Λ.:Από ό,τι φαίνεται είναι μια ακόμη αποτυχία. Δεν υπήρξε σοβαρό σχέδιο, οργάνωση. Την πρώτη ευθύνη την έχει ο δήμος. Υπό την σκέπη και την φροντίδα του δήμου γινόταν όλα. Ίσως και οι επαγγελματίες θα έπρεπε να κινηθούν καλύτερα, αλλά εγώ την ευθύνη την ρίχνω οριστικά στο δήμο. Είναι κρίμα να χαθεί αυτή η ευκαιρία για την πόλη μας.
Εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του Μάιου ποιο μήνυμα στέλνετε στους δημότες;
Ε.Λ.:
Απευθύνομαι σε όλους, σε όποιον πολιτικό χώρο κι αν ανήκουν. Ο συνδυασμός μας είναι πολυσυλλεκτικός, προσπαθώ μέχρι το τέλος να εντάξω ανθρώπους που θα δίνουν αυτό το στίγμα. Να το κάνουν πειστικό στην κοινωνία, πρέπει και η κοινωνία να εμπιστευτεί καινούργιους ανθρώπους. Απευθύνουμε σε όλους, αλλά κυρίως στους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Σκέφτομαι πως αυτά που συζητάμε μεταξύ μας μπορεί να είναι και ξένα προς την δικιά τους την πραγματικότητα,. Έχουν άλλα σχέδια, αλλιώς αντιλαμβάνονται το μέλλον τους. Πρέπει να σταθούν και να μας ακούσουν και να σκεφτούν την ψήφο τους γιατί αυτό αφορά τη ζωή τους. Είναι αυτοί που θα πάρουν τα ηνία της πόλης κάποια στιγμή. Απευθύνομαι όμως και στους ανθρώπους των οικισμών. Πίστεψαν ότι οι ανισότητες με την πόλη μπορούν να μειωθούν. Τους λέω πραγματικά δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, η όποια διοίκηση εκλεγεί θα έχει ένα δύσκολο έργο να επιτελέσει. Αλλά πραγματικά εμείς θα είμαστε η παράταξη χωρίς βάρη και εξαρτήσεις. Δεν έχουμε κατεστημένα δεν είμαστε κουρασμένοι. Θα συγκρουστούμε όμως με κατεστημένα. Με την απερχόμενη κουρασμένη διοίκηση. Πιστεύω ότι έχουμε ανθρώπους που κατέχουν τα θέματα της διοίκησης. Έχουν γνώση των θεμάτων και διάθεση να προσφέρουν. Ζητάμε να μας δώσουν την ψήφο τους , να μας ενισχύσουν και να μας στείλουν στο δεύτερο γύρο, να ασκήσουμε διοίκηση και να αλλάξουμε τα πράγματα στο δήμο Κομοτηνής.
Φώτο: Ελένη Λαφτσή Συνέντευξη – κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος