Η διάκριση που πέτυχαν στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Bravo Schools 2020 επιβεβαίωσε αυτό που όλοι τους ήξεραν ήδη, ότι δηλαδή οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής αξίζουν σίγουρα ένα μεγάλο Bravo!

Το σχολείο συνολικά κατέθεσε δέκα (10) πρωτοβουλίες στο διαγωνισμό Bravo schools 2020 στις κατηγορίες Μαθητικές Δημιουργίες, Σχέδια Μαθήματος και Καλές Πρακτικές υποστηρίζοντας έξι (6) βιώσιμους Στόχους Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Εννέα όμως  μαθητές και μαθήτριες της ομάδας Ρομποτικής και Προγραμματισμού  υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους , της κας Νίκης Βερρή και του κ. Μαργαρίτη Χουρμούζη ξεχώρισαν με τις μαθητικές τους εργασίες που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν ως οι καλύτερες προσεγγίσεις στον Στόχο 11- Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες και στον Στόχο 12- Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή.

«Θέλουμε να δώσουμε ένα μεγάλο Bravo σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που πιστεύουν στο δημόσιο σχολείο και οραματίζονται δημιουργώντας ένα καλύτερο κόσμο είπε η κα Βερρή μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» περήφανη για τα παιδιά του σχολείου και τονίζοντας  ότι οι εργασίες έγιναν σε χρόνο που αφιερώθηκε εκτός του σχολικού ωραρίου και του κλασσικού προγράμματος σπουδών.

Όχι άδικα, η μαθητική τους εργασία με τίτλο: « «Έξυπνα » φανάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας» διακρίθηκε και βραβεύτηκε ως μια από τις 3 καλύτερες του φετινού Διαγωνισμού στην κατηγορία Μαθητικές Δημιουργίες και η μαθητική εργασία με τίτλο ««Έξυπνος» κάδος ανακύκλωσης» προκρίθηκε στις 60 καλύτερες.

Μάλιστα η  συγκεκριμένη κατασκευή αποτελεί ένα μέρος των δράσεων με θέμα την Ανακύκλωση που έγιναν φέτος στο σχολείο με σκοπό την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών. Με σημαντική  στήριξη του Δήμου Κομοτηνής, το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής κάνει ουσιαστικά βήματα στο χώρο της ανακύκλωσης με την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στους διαδρόμους, ειδικές σακούλες ανακύκλωσης στις αίθουσες και Κάδο Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, ενώ με την εφαρμογή για κινητά ERecycleBin (https://robotics.sites.sch.gr/erecyclebin/) την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν  δωρεάν στο PlayStore (https://play.google.com/store/apps/details?id=io.kodular.programming_3lyk.ERecyclebin), ο κάτοικος της περιοχής πληροφορείται για το πού βρίσκεται ο κοντινότερος στο σπίτι τους κάδος και έχει τη δυνατότητα, αν δει κάδο ανακύκλωσης γεμάτο, να ειδοποιήσει της αρμόδιες υπηρεσίες.»

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής εντάχθηκε με τις διακρίσεις του αυτές στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων και γίνεται μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων προβάλλοντας την Κομοτηνή με τον καλύτερο τρόπο κι αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι το Δημόσιο Σχολείο έχει και λόγο ύπαρξης και ρόλο ουσιαστικό στην Εκπαίδευση και δικαιούται με το παραπάνω τη στήριξη όλων.

info

Για την επιτυχία των μαθητών διαβάστε ακόμη: http://3lyk-komot.rod.sch.gr/3gel/index.php/2013-09-11-15-27-50/2013-09-11-15-29-27/1240-vraveio-mathitikis-dimiourgias-apo-to-bravo-schools-2020 http://3lyk-komot.rod.sch.gr/3gel/

Αλλά και:

Ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

 

Μοιράσου το άρθρο: