Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του αγώνα δρόμου κορυφής με την ονομασία «Μαρωνείας Ανάβασις». Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια του Συλλόγου Γυναικών Μαρώνειας «Η Ιππαρχία» και του «Δρομέα Θράκης».

Ενενήντα αθλητές, όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή η «ψυχή» της διοργάνωσης, ο γυμναστής Κώστας Πατερόπουλος, έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή. Ο αγώνας διεξάγεται με την υποστήριξη του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Θράκης στις 3 Οκτωβρίου. Με την αφετηρία και τον τερματισμό να έχει οριστεί η παραλία της Μαρώνειας και η πλατεία της Μαρώνειας αντίστοιχα.

Η απόσταση που θα διανυθεί θα είναι 3.500 μ. αφού πρώτα θα έχουν δοθεί δύο εκκινήσεις, μια στις τέσσερις το απόγευμα και μία στις πέντε και μισή «για λόγους», όπως ανέφερε ο κος Πατερόπουλος, «αποφυγής του συνωστισμού και πιστής εφαρμογής των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊο.» Όπως σημείωσε ο κος Πατερόπουλος θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπει το Πρωτόκολλο που κατάρτισε ο ΣΕΓΑΣ και η ΓΓΑ.

Στη Θράκη διοργανώνονται συνολικά 15 αγώνες δρόμου με τους ειδικούς, όπως ο κος Πατερόπουλος, να θεωρούν ότι μπορούν αυτές οι διοργανώσεις να προβάλουν με τον καλύτερο τρόπο την περιοχή, να αυξήσουν την επισκεψιμότητα και να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης κι αναψυχής με την προϋπόθεση ότι θα προγραμματίζονται και θα προβάλλονται εγκαίρως.
Φώτο: Ο κος Πατερόπουλος Κώστας ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: