Σε συνάντηση-συζήτηση καλεί όλους τους πολίτες και κυρίως τους νέους για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, το οποίο η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων το χαρακτηρίζει, ως Αντιασφαλιστικό και ως νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η συνάντηση θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.
Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης, Αναστάσιος Γκλαβάνης, ο οποίος επανέλαβε πως το Κράτος και οι εργοδότες θα πρέπει να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές και όχι οι εργαζόμενοι.
«Όμως η κυβέρνηση, σε συνέχεια του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, να την μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση κάθε εργαζόμενου, σε πεδίο νέων αγορών για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Να καταργήσουν μια για πάντα την προσωπική διαφορά και την επικουρική ασφάλιση. Να μετατρέψουν σε ακριβό εμπόρευμα την υγειονομική περίθαλψη και την Πρόνοια», τόνισε ο κ. Γκλαβάνης.
Πρόσθεσε δε πως η σύνταξη κτίζεται από την Εθνική Σύνταξη που είναι κάτω από 400 ευρώ και μετά καθοριστικά είναι τα χρόνια εργασίας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που οι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους, πείτε μου πως θα κατοχυρώσουν δικαίωμα σύνταξης; Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κλάδος του επισιτισμού, που από την στιγμή που πάνω από το 50% των προσλήψεων, γίνεται με ημιαπασχόληση, με συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας, ορισμένου χρόνου, είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον κλάδοδεν θα μπορούμε να κατοχυρώσουμε ούτε τα βασικά μας δικαιώματα στην Υγεία, την περίθαλψη, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, στην προστασία της μητρότητας», σημείωσε ο κ. Γκλαβάνης.
Ανέφερε δε πως «Όλες οι ασφαλιστικές μας εισφορές θα μετατρέπονται σε επενδυτικό κεφάλαιο των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών , που θα τζογάρουν τα λεφτά μας στο χρηματιστήριο.
Μας πετάνε το ‘τυράκι’ για να μπούμε μέσα στη «φάκα» λέγοντας ότι θα αυξηθούν οι μισθοί μας, μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. Το αντίθετο θα γίνει. Οι μισθοί μας θα μειωθούν, καθώς οι ασφαλιστικές μας εισφορές είναι κομμάτι του μισθού μας, των αποδοχών από τη σκληρή δουλειά μας.

Η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους! Είναι αιτία πολέμου!

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι θα περάσει «ως ένα ακόμη χτύπημα» στα δικά μας δικαιώματα και ανάγκες. Με τη συμμετοχή όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να αποτρέψουμε την ψήφιση και εφαρμογή όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, τόνισε καταλήγοντας ο κ. Γκλαβάνης.

Μοιράσου το άρθρο: