Στην πρόσφατη κινητοποίηση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» συμμετείχε το Σωματείο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης διατρανώνοντας την αντίθεσή του στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. «Το οποίο Νομοσχέδιο», όπως τόνισε ο Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, «μεταξύ άλλων και εν καιρώ πανδημίας αυξάνει τα παιδιά μέσα στις αίθουσες , ενισχύει τον εξεταστικό χαρακτήρα των σχολείων, ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.»

Ο κος Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ)

Ο κος Ευαγγελόπουλος έκανε λόγο για τροπολογία που «έφερε η κυβέρνηση στα κρυφά, σε νομοσχέδιο που δεν αφορούσε την εκπαίδευση, τροπολογία Big Brother. Θέλει να βάλει κάμερες μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας» και σημείωσε πως « Ουσιαστικά χτυπιέται ο χαρακτήρας της εκπαίδευσης των παιδιών. Οποιαδήποτε λάθος απάντηση ενός παιδιού, κάποια μη θεμιτή συμπεριφορά, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει Viral και να εκτεθεί το παιδί για όλη του τη ζωή γιατί δεν μπορούν να ξέρουν οι εκπαιδευτικοί αν μαγνητοσκοπείται αυτή η άμεση on line μετάδοση του μαθήματος.»

Τέλος, δήλωσε την συμπαράστασή του στον αγώνα των καθαριστριών. «Το σωματείο μας δηλώνει ξεκάθαρα ότι προϋπόθεση για να υπάρχει υγιεινή και ασφάλεια για τα παιδιά είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά των καθαριστριών στα σχολεία με εργασιακά δικαιώματα, όπως όλων των υπόλοιπων εργαζομένων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα κλάδο που ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι σχετικά λίγο μεγαλύτερος και να μην προβλέπεται η κανονική άδεια, η άδεια ειδικού σκοπού, οι αναρρωτικές άδειες και να αναγκάζονται οι ίδιες οι εργαζόμενες να πληρώνουν όποιον τις αντικαταστήσει.»
Η ΕΝΙΔΥΚ κατέθεσε υπόμνημα στον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη ζητώντας να παρθούν όλα τα μέτρα της ατομικής προστασίας για όλες τις καθαρίστριες του νομού μας. «Να διεκδικήσει ο δήμος από την κεντρική εξουσία μόνιμη και σταθερή δουλειά των καθαριστριών με πλήρες εργασιακά δικαιώματα, όπως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, όπως και τον διορισμό των νέων γιατί αυτές οι 54 εργαζόμενες δεν φτάνουν για τις ανάγκες της Πανδημίας.»
Φώτο: Ευαγγελόπουλος Βαγγέλης, πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: