Με τα ενοικιαστήρια ακόμη στα χέρια γυρνούν αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων στην Κομοτηνή, καθώς παρά την έλευση των φοιτητών αρκετά διαμερίσματα έχουν μείνει ανοίκιαστα.

«Κάνουμε πολύ αγώνα. Έχω πάει σε μεσίτες, το έχω δώσει εδώ και ένα μήνα περίπου προς ενοικίαση. Έχω βάλει πάνω από πενήντα (50) ενοικιαστήρια δεν κατάφερα να το νοικιάσω» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα κυρία Ελένη Μενοπούλου. Παρά το γεγονός ότι έχει μειώσει, όπως λέει, την τιμή κατά 110 ευρώ λιγότερα από ότι νοικιαζόταν σε καλές εποχές εξακολουθεί το διαμέρισμά της να είναι ανοίκιαστο.

«Εξακολουθώ να δυσκολεύομαι να το νοικιάσω. Δεν είναι στο κέντρο, είναι δέκα λεπτά με ένα τέταρτο με τα πόδια από το κέντρο της πόλης, δεν είναι μακριά» δηλώνει και παρατηρεί κι εκείνη τα χρόνια της κρίσης τον αριθμό των φοιτητών να μειώνεται. «Ο αριθμός των φοιτητών, που ζητάνε να νοικιάσουν στούντιο ή γκαρσονιέρες έχει μειωθεί με αποτέλεσμα τα σπίτια να μένουν ανοίκιαστα. Μάλλον θέλουν να μείνουν στον τόπο τους και να έρχονται απλά να δίνουν εδώ τα μαθήματα».

Αν και υπολόγιζε στα χρήματα που θα έπαιρνε από την εκμίσθωσή του προσπαθεί, όπως λέει, να μην έχει άγχος, «Το άγχος δεν θα με ωφελήσει σε κάτι, θα μου κάνει κακό. Αν είναι να ενοικιαστεί, θα ενοικιαστεί. Το άγχος δεν έχει να μου προσφέρει κάτι θετικό» λέει και τοποθετεί ένα ακόμη ενοικιαστήριο στην περιοχή της παλιάς Νομικής.

Η κα Μενοπούλου στάθηκε τυχερή μέχρι τώρα στη συνεργασία που έχει με τους φοιτητές. «Είμαι ευχαριστημένη από όλους όσοι έχουν νοικιάσει μέχρι τώρα το διαμέρισμα. Δόξα το Θεό έτυχα σε καλούς ανθρώπους . Ήταν πάντοτε στα καθήκοντά τους συνεπείς» δηλώνει και σπεύδει να σημειώσει ότι και η ίδια προσέχει να είναι πάντοτε ευγενική. «Προσέχω να τους φέρομαι όμορφα και να είναι ευχαριστημένοι, ώστε αν έχουν κάποιον δικό τους που ψάχνει να βρει κάποιο διαμέρισμα να με προτιμήσουν ξανά.»
Μιλώντας για τη στάση που πρέπει να κρατούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σημειώνει πως ο καθένας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Οπότε, όπως λέει, δεν χρειάζεται να δώσει κανείς συμβουλές σε ιδιοκτήτες. «Όλοι γνωρίζουμε πάνω – κάτω τι πρέπει να κάνουμε» τονίζει και καταλήγει με ένα σχόλιο για το εάν είναι ακριβή ή φθηνή τελικά η Κομοτηνή. «Παλιά ήταν ακριβή πόλης, αρκετά ακριβή. Τώρα είναι ούτε πολύ φθηνή ούτε πολύ ακριβή, όπως ήταν παλιά.»
Φώτο: Ενοικιαστήριο ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: