Τρέχουν να προλάβουν οι Ξενοδόχοι να θέσουν σε ισχύ τα υγειονομικά μέτρα που εμπεριέχονται στο πρωτόκολλο λειτουργίας τους, για το οποίο ενημερώθηκαν μόλις δύο μέρες πριν από το σχετικό ΦΕΚ της κυβέρνησης.

Η περίοδος προσαρμογής των ξενοδόχων είναι μέχρι τις 20 Ιουνίου και οι Ξενοδόχοι περίμεναν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λίγο πιο πριν, προκειμένου να προετοιμασθούν εγκαίρως να υποδεχθούν με ασφάλεια τους επισκέπτες-τουρίστες.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Γιώργου Χρυσοχοΐδη, στην ΕΡΤ Κομοτηνής, το …διάβασμα που πρέπει να κάνουν.. μοιάζει να είναι μεγαλύτερο από αυτό που κάποτε έκαναν ως φοιτητές…
Σύμφωνα με το ΦΕΚ τα Ξενοδοχεία θα λάβουν μια πιστοποίηση, «Υγεία Πρώτα», -Health First-, από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο. Τα Ξενοδοχεία θα υποβάλλουν κάποια δικαιολογητικά και θα τους αποστέλλεται αυτό το συγκεκριμένο σήμα.
Θα υπάρχει σχέδιο δράσης και το πώς θα κινηθούν οι διαδικασίες για ένα ύποπτο και για ένα θετικό δείγμα. Θα πρέπει να γίνει και εκπαίδευση του προσωπικού και να …εντοπίζει τα ύποπτα συμπτώματα… Τα Ξενοδοχεία θα πρέπει να έχουν συνεργασία με κάποιο Γιατρό.
Ωστόσο, ο κ. Χρυσοχοΐδης διατυπώνοντας μια προσωπική άποψη, ήθελε από την πλευρά της Πολιτείας να είναι πιο κοντά τους και να μην αντιμετωπίζονται … απλώς, γραφειοκρατικά …
Σε ότι αφορά το προσωπικό των Ξενοδοχείων ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως εδώ στη Θράκη δεν έχουμε εποχικό προσωπικό, αλλά το προσωπικό είναι για όλη την χρονιά και μάλιστα η συνεργασία του είναι πολύτιμη για την καλή εικόνα του Ξενοδοχείου προς τους πελάτες.
Υπογράμμισε πως στον συγκεκριμένο κλάδο υπάρχουν αυξομειώσεις προσωπικού. Τώρα σε ότι αφορά το φετινό καλοκαίρι, εκτίμησε αρχικώς πως ίσως να υπάρξουν αναστολές κάποιων συμβάσεων, όχι όμως απολύσεις. Αυτό θα το καθορίσει η πληρότητα των Ξενοδοχείων.
« Φέτος εκτιμώ πως η πληρότητα θα είναι χαμηλή. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε πληρότητα 80% την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου. Κάνουμε την συνηθισμένη κοιλιά τον Ιούλιο τα Ξενοδοχεία της Κομοτηνής και επανακάμπτουμε το φθινόπωρο και το χειμώνα. Για εμάς δηλαδή η καραντίνα που ξεκίνησε από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάϊο, μας στέρησε έσοδα, από την πιο δυναμική μας περίοδο», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Η συνέντευξη του κ. Χρυσοχοΐδη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Μοιράσου το άρθρο: