Μια έντονη βροχόπτωση διάρκειας λίγων μόνο λεπτών ήταν αρκετή για να μετατραπούν ξανά οι κεντρικοί δρόμοι του Ιάσμου σε ορμητικούς χείμαρρους, να πλημμυρίσουν στενά του οικισμού, υπόγεια, ισόγεια, αυλές κι αποθήκες και να καλυφθεί το οδόστρωμα με λάσπη και φερτά υλικά, όλα «δώρα »  του  βουνού.

φωτο από την πλημμύρα του Ιουλίου

Την αγανάκτηση τους εκφράζουν οι κάτοικοι του Ιάσμου καθώς βρίσκονται για μια ακόμη φορά «στο ίδιο έργο θεατές», όπως λένε. Τον Ιούλιο, μετά από ένα παρόμοιο έντονο καιρικό φαινόμενο, η Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Δημαρχείο υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη, κ. Χρήστου Μέτιου,  τη συμμετοχή του τότε δημάρχου, κ. Καδή Ισμέτ και όλων των εμπλεκομένων φορέων, ανέθεσε στην Διεύθυνση Δασών να εκπονήσει μελέτη και να εκτελέσει το έργο της διευθέτησης του τμήματος «Αρνεμούσι» από όπου προκύπτουν και τα κύρια προβλήματα, μια που βρίσκεται ανάντη και δίπλα στον οικισμό του Ιάσμου. Αλλά και να διερευνηθούν οι δυνατότητες διεύρυνσης του υφιστάμενου αγωγού όμβριων υδάτων που βρίσκεται μέσα στον οικισμό.

Η ανάσχεση των υδάτων και των φερτών υλικών που μεταφέρονται μέσα στον οικισμό σε περίπτωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων εξακολουθεί να είναι ζητούμενο κάτι που αποδείχτηκε και σήμερα.

Μοιράσου το άρθρο: