1.044 επιπλέον κρούσματα δηλώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 79 στην αν.Μ.Θ.. Στην ΠΕ Ροδόπης καταγράφτηκαν 15.

Ειδικότερα στην αν.Μ.Θ. δηλώθηκαν σήμερα:
– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
– 16 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

1335 δείγματα σε όλη την αν.Μ.Θ.
Σε 1.335 σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ανέρχονται οι ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό στην Περιφέρεια ΑΜΘ το χρονικό διάστημα από τις 20-27 Νοεμβρίου. Η περιφερειακή ενότητα Ροδόπης 141 κρούσματα, η ΠΕ Ξάνθης συγκέντρωσε τα περισσότερα, 356 κρούσματα και ακολουθεί η Π.Ε Δράμας με 339.
Οι υπόλοιποι νομοί: Π.Ε Καβάλας με 281, η Π.Ε. Έβρου με 218.

Στις 18 περιοχές με επικίνδυνο επιδημιολογικό φορτίο
Στην ανακοίνωση, ότι η Π.Ε. Ροδόπης παραμένει στις 18 περιοχές με επικίνδυνο και υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, προχώρησε στην τακτική ενημέρωση για την πανδημία ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους τέσσερις Νομοί της Περιφέρειας ΑΜΘ, που παραμένουν επίσης στην «επικίνδυνη ζώνη». Πρόκειται για περιοχές, όπου οι μεταδόσεις δεν μειώνονται με αποτέλεσμα το Σύστημα Υγείας να συνεχίζει να επιβαρύνεται.

Εντατικοί έλεγχοι σε όλη την αν.Μ.Θ.
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Χθες, Κυριακή 29 Νοεμβρίου βεβαιώθηκαν συνολικά (78) παραβάσεις στην ανατολική Μακεδονία Θράκη για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (18) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ και των 150 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μοιράσου το άρθρο: