Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν σήμερα στη χώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα τέσσερα από αυτά είναι στη Ροδόπη, δύο στην Ξάνθη, και τα υπόλοιπα τέσσερα εισαγόμενα.

Οντέρ Μουμίν

Νωρίτερα, την είδηση ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στον Δήμο Ιάσμου είναι πλέον έξι, έκανε γνωστή ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν. Έτσι, εκτός από τα πέντε γνωστά κρούσματα στο Αγίασμα, το έκτο επιβεβαιώθηκε κι αφορά 47χρονο κάτοικο Πελεκητής, ο οποίος νοσηλεύεται προληπτικά –όπως και μία ακόμη φορέας από το Αγίασμα- στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Τα πρώτα 189 δείγματα που ελήφθησαν (162 από Αγίασμα και 27 από Ασώματους) βγήκαν όλα αρνητικά σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου Ιάσμου, αρνητικά βγήκαν και όλα τα δείγματα 263 (δηλαδή και τα 74 που ελήφθησαν χθες στους Ασώματους).

Κυριάκος Αμούτζας

«Μας χαροποιεί αλλά δεν πρέπει να μας εφησυχάζει.Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών απέδειξαν ότι ουσιαστικά ως Δήμος είμαστε ανοργάνωτοι και χωρίς πλάνο.» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Ιάσμου «Όραμα Αναγέννησης» του υποψ.Δημάρχου Κυριάκου Αμούτζα . Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Τώρα είναι η ευκαιρία να εκπονήσουμε ένα καλά μελετημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων.

Πρόεδρος Ι.Σ. Ροδόπης Κ. Χαριτόπουλος

Να εφαρμόσει μαζικά τεστ και στην πόλη της Κομοτηνής ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος της Ροδόπης ώστε οι οποιεσδήποτε ασυμπτωματικοί ασθενείς να ανιχνευθούν και να απομονωθούν. Και σημειώνει ότι έχει πια προφανής η ανάγκη για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος διενέργειας τεστ με μοριακή ανάλυση για τον Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Μοιράσου το άρθρο: