Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε χθες  τις Σάπες και συγκεκριμένα το Κέντρο Υγείας, ενώ στην συνέχεια συνάντησε τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών Κ.Χαριτόπουλο και αντιπροσωπεία της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών. Στο Κέντρο Υγείας Σαπών, που καλύπτει μία ευρύτερη περιοχή και τις ανάγκες περίπου 25.000 κατοίκων, ο βουλευτής ενημερώθηκε από τη διευθύντρια για τις πρωτοβουλίες τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για την διαχείριση των έκτακτων και χρόνιων περιστατικών, όπως και για τη συνδρομή του ISOBOX στον έλεγχο των ασθενών και στη λήψη δειγμάτων για Covid-19.

Ο βουλευτής, σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου, άκουσε με πολύ προσοχή από τους εκπροσώπους των υγειονομικών την συνεχή προσπάθεια που καταβάλλουν, γεγονός που τους έχει φέρει στα όρια των αντοχών τους.

Έθεσαν με έμφαση την ανάγκη να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό, όπως και οι ελλείψεις που θα προκύψουν πολύ σύντομα λόγω συνταξιοδότησης ιατρών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ελλείψεις στο ακτινολογικό και στο μικροβιολογικό εργαστήριο, που είναι εξαιρετικά αναγκαία αυτήν την περίοδο, αλλά και σε γενικούς γιατρούς.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τη διευθύντρια και τους υγειονομικούς για την ενημέρωση και εξέφρασε την υποστήριξή του στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν εν μέσω πανδημίας.
Ο βουλευτής στην συνέχεια είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, ενώ από την συζήτηση προέκυψε ως κοινή διαπίστωση η ανάγκη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου από το υπουργείο και ενίσχυσης με νέο προσωπικό κυρίως στην καθαριότητα, προκειμένου ο Δήμος να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις διευρυμένες ανάγκες της πανδημίας,
Ο βουλευτής σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών, τον πρόεδρο Νίκο Ευκαρπίδη, ενημερώθηκε για τα νέα προβλήματα που προκαλεί το δεύτερο lockdown στους μικρούς επαγγελματίες και κυρίως στην εστίαση στις Σάπες. Οι επαγγελματίες εξέφρασαν την αγωνία τους ότι δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν ξανά όλα τα καταστήματα στις Σάπες, ενώ μεγάλος αριθμός καταστημάτων στο κέντρο των Σαπών είναι ήδη ανοίκιαστα.
Ο βουλευτής τους έκανε γνωστές τις προτάσεις οικονομικής ενίσχυσης της μικρής επιχειρηματικότητας που ήδη έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα για το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης μέσω του ΕΣΠΑ.

Μοιράσου το άρθρο: