Επιστολή στον πρωθυπουργό στέλνουν οι φορείς της Ροδόπης, για το «περίεργο και άδικο», όπως λένε, κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.


Όπως υποστηρίζουν «Περίεργο, καθώς δεν υπάρχει επίσημη απόφαση που να το ανακοινώνει και να το δικαιολογεί, πέρα της ανακοίνωσης από τον κ. Πέτσα. Άδικο γιατί αν γίνεται για υγειονομικούς λόγους , όπως υπάρχει αυτή η φήμη, λόγω των πολλών κρουσμάτων στη Βουλγαρία, τότε, θα πρέπει να κλείσει το σημείο και για τους εργάτες Γης και τους Έλληνες που πηγαίνουν σε καθημερινή βάση στη Βουλγαρία. Γιατί να κατευθυνθεί το ρεύμα των τουριστών προς τον Προμαχώνα και να μην κλείσουν όλα για όλους, λόγω του επιδημιολογικού φορτίου»;


Και προσθέτουν: «Αν η απάντηση είναι επειδή στον Προμαχώνα υπάρχει μόνιμο συνεργείο του ΕΟΔΥ, τότε ας τοποθετηθούν κλιμάκια και στην Νυμφαία, αλλά και στις υπόλοιπες πύλες εισόδου της ΑΜ-Θ με τη Βουλγαρία. Τουλάχιστον αυτή την δέσμευση είχε αναλάβει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας στην σύσκεψη που είχε γίνει μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στην Κομοτηνή».


Οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος της Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, ζήτησαν επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση και σοβαρή αντιμετώπιση, καθώς «με αυτές τις κινήσεις ο τουρισμός στην περιοχή θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά. Ήδη οι Ξενοδόχοι είναι σε απόγνωση από τις συνεχείς ακυρώσεις των κρατήσεων αυτών των ημερών.
Σημειωτέον δε πως ακόμα και τώρα το σημείο είναι ανοικτό για τη διέλευση των τουριστών, ωστόσο, στην πλατφόρμα που πρέπει να συμπληρώσουν οι τουρίστες στο σημείο εξόδου προς Ελλάδα, το σημείο Μακάζα-Νυμφαία είναι ανενεργό και παραπέμπει μόνο στον Προμαχώνα».
Τις κινήσεις των φορέων στηρίζουν οι δύο Βουλευτές της αντιπολίτευσης, Δημήτρης Χαρίτου και Ιλχάν Αχμέτ.
Στη σύσκεψη του Δημάρχου συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας-Κομοτηνής, Παντελεήμων, ο εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Κίμων Λεχούδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ, Νίκος Αγγελίδης, ο Οικονομικός επόπτης του ΕΒΕΡ, Νίκος Στεργίου, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ανέστης Βαφειάδης, η πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου, Κική Κωνσταντινιδου.

Μοιράσου το άρθρο: