Επιστρέφουν στη Θράκη τα γαστρονομικά ταξίδια με το «Σεντούκι της γιαγιάς»

Μετά τις 15 Αυγούστου θα επανέλθει η Food blogger, Αναστασία Καδρέβη, στη Θράκη, η οποία εντυπωσιάσθηκε από τις ομορφιές, τα αξιοθέατα και κυρίως τις γεύσεις της Θράκης! Πρόκειται για το πρώτο γαστρονομικό ταξίδι που διοργάνωσε η Αναστασία Καδρέβη σε συνεργασία με την επιχείρηση ΦΡουτοπία ΙΚΕ του Απόστολου Παπαδόπουλου, το γνωστό και πετυχημένο εργαστήρι παρασκευής γλυκών κουταλιού, μαρμελάδων και τουρσιών κ.α. στην Κομοτηνή.
Επιστρέφουν στη Θράκη τα γαστρονομικά ταξίδια με το «Σεντούκι της γιαγιάς»
«Τι να πω για τον Καβρουμά, την παστουρμαδόπιτα, την πομάκικη πίττα «Κλυν», τον Τσιγιεροσαρμά, το Χιουνκιάρ Μπεγιεντί, τη Γιαουρτλού, τις μπάμιες τουρσί, κρεμμυδάκια τουρσί-βολβοί-μαλεμπί, καζάν ντιπί και σε συνοδεία με το Μαρωνίτικο κρασί», σημείωσε η κ. Καδρέβη.
Η κ. Καδρέβη ξεκίνησε με το προσωπικό της ιστολόγιο, «Το σεντούκι της γιαγιάς», να καταγράφει παραδοσιακές συνταγές, με στόχο την διάδοσή τους στις επόμενες γενιές.
Ήταν μια προσπάθεια που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό, η γνωριμία μέσω του διαδικτύου, με τις παραδοσιακές συνταγές, κυρίως από τις νεότερες ηλικίες που πλέον ασχολούνται με τη μαγειρική πολύ πιο ευρέως και θέλουν να μάθουν τα μυστικά και την εκτέλεση μιας παραδοσιακής συνταγής.
Σύμφωνα με την ίδια σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Κομοτηνής:
«Το Σεντούκι της Γιαγιάς ξεκίνησε όπως όλα τα blog, δηλαδή μία σελίδα ηλεκτρονική για να μοιράζομαι τις συνταγές που έμαθα από τη γιαγιά και τη μαμά μου, τις συνταγές που μαγείρευα για την οικογένεια και τα παιδιά μου, με παραδοσιακό τρόπο, έτσι ώστε να κρατήσουμε ότι μπορούμε από τις ρίζες μας και να το αφήσω “παρακαταθήκη” για όσες κυρίες ενδιαφέρονταν ή/και για τις νέες νοικοκυρές!

Αγαπήθηκε πολύ σύντομα και αγκαλιάστηκε από τους αναγνώστες. Από την άλλη, είμαι άνθρωπος που μου αρέσει η ανθρώπινη επικοινωνία! Έτσι, σκέφτηκα να βρω τόπους και διαδρομές που αξίζει να γνωρίσουμε, να μάθουμε περισσότερα και να ζήσουμε μία ή περισσότερες ημέρες με τους ντόπιους!
Στη Θράκη “τσάκωσα” τον Απόστολο, που μόλις άκουσε την ιδέα ενθουσιάστηκε κι έκανε παραπάνω από όσα ήταν δυνατόν, για να γίνει αυτή η εκδρομή πραγματικότητα!!
Μακάρι να πάει καλά και η δεύτερη εξόρμησή μας (τον Αύγουστο), γιατί τον Οκτώβριο ετοιμάζουμε εκδρομή στην Ημαθία για να γνωρίσουμε τον τόπο και να επισκεφθούμε μικρό αποστακτήριο της περιοχής και να “βγάλουμε” τσίπουρο!!!»

Παράλληλα, η κ . Καδρέβη διοργάνωσε σεμινάρια για χειροποίητο φύλλο και οι πρώτοι κύκλοι μαθημάτων έγιναν στη Θεσσαλονίκη.
Στόχος της είναι από το Σεπτέμβριο να τα συνεχίσει στην Αθήνα.

« Έχω πει δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος και οι φωτογραφίες των φαγητών μου, ίσως υστερούν σε εμφάνιση, αλλά τα φαγητά όμως δεν υστερούν διόλου σε γεύση!!! Με την ενθάρρυνση φίλων και με τη βοήθειά τους, στις αρχές του 2019 διοργανώσαμε τον πρώτο πανελλαδικό διαγωνισμό food photography ,”Εδώδιμα”. που πήγε πολύ καλά!!
Τώρα τρέχει ο 2ος διαγωνισμός φωτογραφίας, θα δεχθούμε και πάλι φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα, αυτές τις ημέρες βρίσκομαι σε συνεννόηση με την Πινακοθήκη Πειραιά, ώστε τα εγκαίνια και η έκθεση να γίνουν εκεί.
Παράλληλα, η έκθεση φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί μόνιμα για 3 μήνες στο χώρο του Ινστιτούτου Hellenic Nature και προετοιμάζω το πρώτο φεστιβάλ “Εδώδιμα” διάρκειας 4 ημερών, με ομιλίες, σεμινάρια, εκδηλώσεις κλπ, στον χώρο του Ινστιτούτου», όπως μας αποκάλυψε η κ. Καδρέβη!
Περιμένουμε την επίσκεψή της μετά το Δεκαπενταύγουστο με ιδιαίτερη χαρά γιατί είναι από τις πρώτες του είδους της που ασχολείται με την γαστρονομία που ενδιαφέρεται για το γαστρονομικό αποτύπωμα της Θράκης!
Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης της κ. Καδρέβη στην ΕΡ Κομοτηνής

https://drive.google.com/open?id=1vB6nW7TFPS0vlRUKsJjJq0sgqRfpyDP8

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος