Ανακοίνωση για το συλλαλητήριο της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου στις επτά απόγευμα στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις πέντε και μισή το απόγευμα από το Δημαρχείο. «Απαιτούμε να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται: «Απαιτούμε η Αλεξανδρούπολη να μην γίνει το ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σπέρνοντας το θάνατο και τη φρίκη του πολέμου κατά των λαών.

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Με την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αλλά και σε στόχο, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν.

Με την επικίνδυνη αυτή Συμφωνία:
Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο σε όλους τους πολέμους κι επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, κ.α.
Εντάσσει κι επίσημα πλέον στο πλέγμα των Ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει «απόβαση» στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας! Όλοι στο δρόμο απαιτώντας:
Όχι στην εγκατάσταση αμερικανονατοϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.
Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
Ιανουάριος 2020″

Μοιράσου το άρθρο: