Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Χαρίτου μιλάει από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στην 2η μέρα της συζήτησης και ψήφισης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Εκλογή Βουλευτών». Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στη Βουλή συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου για την ίδρυση και λειτουργία των 8 νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Από τις απαντήσεις που έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, προέκυψε, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Βουλευτή ότι: «βρίσκεται στον «αέρα» η ώριμη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ίδρυση και λειτουργία των νέων τμημάτων, ενώ εμμέσως αναγνωρίστηκε από τον υφυπουργό η πριμοδότηση από το υπουργείο Παιδείας μεταφοράς του υπό ίδρυση τμήματος Ψυχολογίας από την Κομοτηνή στο Διδυμότειχο.»

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής σημείωσε με έμφαση «η Σύγκλητος του ΔΠΘ από τα τέλη του 2018 ομόφωνα και με απολύτως ακαδημαϊκά κριτήρια αποφάσισε την ίδρυση και λειτουργία 8 νέων τμημάτων στο ΔΠΘ, δυο εκ των οποίων στη πόλη της Κομοτηνής, Τμήμα Ψυχολογίας και Τμήμα Εργοθεραπείας. Πρόταση που έγινε δεκτή στο μεγαλύτερο μέρος της από την τότε ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Πρόταση που ωρίμασε νομοθετικά, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η ψήφιση της προφανώς γιατί μεσολάβησαν οι εκλογές». Και συνέχισε απευθυνόμενος στον παριστάμενο υφυπουργό «αυτήν την ομόφωνη και ώριμη νομοθετικά πρόταση εδώ και ένα χρόνο τη κρατάτε στο συρτάρι σας και δεν μας έχετε εξηγήσει γιατί αρνείστε την υλοποίηση της». Ενώ του υπενθύμισε ότι «ακόμη δεν έχετε εκδώσει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για τις διαδικασίες αξιολόγησης των νέων τμημάτων από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Ο βουλευτής απευθυνόμενος στον υφυπουργό του είπε μεταξύ άλλων: «καταργήσατε, μεταξύ άλλων, τα 7 Ινστιτούτα δίχρονης μεταλυκειακής εκπαίδευσης που θα λειτουργούσαν στο ΔΠΘ με απόφαση της Συγκλήτου. Μην επικαλείστε σεβασμό στην αυτοτέλεια των πανεπιστημίων, χάσατε με αυτή σας την απόφαση την έξωθεν καλή μαρτυρία».

Μοιράσου το άρθρο: