Παιδεία
Πρεμιέρα με τις πανελλαδικές εξετάσεις
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και με μέτρα προστασίας της υγείας εξαιτίας του κορωνοϊού, αρχίζουν τη Δευτέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις 2020 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ. Συνολικά, φέτος, περίπου 100.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι περισσότεροι εξεταζόμενοι στο «νέο» σύστημα και οι υπόλοιποι στο «παλαιό».

Μήνυμα της ΔΕ Ροδόπης
«Είτε γράψετε καλά είτε δε γράψετε όσο καλά θα θέλατε, εμείς, οι εκπαιδευτικοί σας και πολύ περισσότερο οι γονείς και οι ευρύτερες οικογένειες σας, θα είμαστε εκεί, εκεί πάντα κοντά σας, για να σας στηρίζουμε και να σας υποστηρίζουμε.» αναφέρει σε μήνυμά της η προϊσταμένη της ΔΕ Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου.

 

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου
Το δικό του μήνυμα απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων. Με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία με αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητες τους. «Οι εξετάσεις αυτές είναι ένα σημαντικό βήμα στην πορεία σας στη ζωή, δε θα είναι όμως το μοναδικό στην προσπάθειά σας να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας» αναφέρει ο περιφερειάρχης.
Μηνύματα για τους συμμετέχοντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
«Σε αυτήν την κρίσιμη, αρχική περίοδο της ενηλικίωσής τους, οι εξετάσεις αυτές είναι η πρώτη σημαντική δοκιμασία, στην οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν με επιτυχία, αλλά όχι η μοναδική, ούτε η τελευταία.» αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης με αφορμή την έναρξη διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Ευχόμαστε ολόψυχα, σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καλή επιτυχία στο δύσκολο αγώνα που ξεκινάει τη Δευτέρα, καθώς και καλή δύναμη στις οικογένειές τους και στους δασκάλους τους, που στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες τους.» αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ροδόπης και η Υπεύθυνη Τομέα Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των φύλων, Ιωάννης Βεζυργιαννίδης και Ελένη Χατζή.

«Αυτή η μάχη είναι πράγματι ένας πολύ σημαντικός σταθμός στη ζωή των παιδιών μας. Όμως δεν θα είναι η τελευταία, ούτε ο τελικός σταθμός στην πορεία της ζωής τους.» τονίζει σε μήνυμα του για τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κος Δημήτρης Χαρίτου.

Υγεία – Κορονοϊός
Τουλάχιστον 10 κρούσματα στην Ροδόπη
Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ροδόπη, σύμφωνα με τον χάρτη γεωγραφικής διασποράς των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνεται στην χθεσινή έκθεση επιτήρησης Covid 19 (Κυριακή 14 Ιουνίου) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Η Ροδόπη έχει ανέβει από την κλίμακα των 5-9 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ήταν μέχρι πρότινος στην κλίμακα των 10-49 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στον νομό. Σημειώνεται ότι η επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ δεν αποκαλύπτει τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων ανά νομό.

Μια 36χρονη από το Αγίασμα στο Νοσοκομείο με Covid 19
Μια 36χρονη γυναίκα από το Αγίασμα Ροδόπης νοσηλεύεται από προχθές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με Covid 19. θετικό στον κορονοϊό βγήκε και το ανήλικο παιδί της. Και μια 70χρονη γυναίκα από τον Εχίνο της Ξάνθης εισήχθη χθες.

Συνεχίζονται οι δειγματοληψίες στην Ξάνθη
Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι δειγματοληψίες από πέντε συνεργεία του ΕΟΔΥ στην Ξάνθη για τον εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων, τον περιορισμό τους και την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊου. Συνολικά τις προηγούμενες ημέρες λήφθηκαν 3500 δείγματα από την Ξάνθη τα 29 εκ των οποίων βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊο.
3.500 μάσκες στους επιτηρητές της Ξάνθης
3.500 μάσκες δόθηκαν από το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» και τον Όμιλο Πλαστικά Θράκης, μέσω του Δήμου Ξάνθης, στους καθηγητές – επιτηρητές των Πανελλήνιων εξετάσεων της Ξάνθης.

 

 

Προεδρία της Δημοκρατίας
Αναγκαία η εθελοντική αιμοδοσία τονίζει η ΠτΔ
«Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε αισθητά τη δυνατότητα κάλυψης αναγκών σε αίμα, τόσο διεθνώς όσο στη χώρα μας. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, η αιμοδοσία έχει μειωθεί από 25% έως 60% στα νοσοκομεία μας από την αρχή της πανδημίας, πράγμα εύλογο αν σκεφτεί κανείς τη μεγάλη ανησυχία και τον φόβο που έχει προκαλέσει η μεταδοτικότητα του ιού.» αναφέρει σε μήνυμά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές της Προεδρίας οι οποίοι συμμετείχαν στην αιμοδοσία που διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και στην οποία συγκεντρώθηκαν 52 φιάλες αίματος. «Η πανδημία, ωστόσο, μπορεί να ανέτρεψε πολλές από τις σταθερές που γνωρίζουμε, δεν περιόρισε όμως την ανάγκη για αίμα. Χειρουργικές επεμβάσεις και πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς, αιμοκαθάρσεις και τροχαία ατυχήματα, είναι μερικά μόνο παραδείγματα περιπτώσεων που καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη σταθερού αποθέματος» ανέφερε η κ. Σακελλαροπούλου ευχόμενη να ενισχυθεί το εθελοντικό πνεύμα στη χώρα μας και να επεκταθεί η παράδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας, αφού λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, και λίγο αίμα από το αίμα μας, μπορούν να σώσουν ζωές σημειώνει η πρόεδρος.

Πρωτογενής Τομέας
Ο Δ. Χαρίτου στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές
Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε την περιοχή, που επλήγη από έντονα καιρικά φαινόμενα. Το μέγεθος και η διάρκεια της χαλαζόπτωσης προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες καπνού τύπου μπασμά που πολύ πρόσφατα είχε γίνει η φύτευσή τους. Ενώ οι μεγάλες ζημιές που υπέστησαν τα καπνοσπορεία κάνει αδύνατη τη συνέχιση της καπνοφυτείας. Σημαντικές όμως ζημιές προκλήθηκαν και σε εκατοντάδες στρέμματα με κεράσια, ελιές, σιτηρά και κηπευτικά στην ίδια περιοχή στα χωριά Μέγα Πιστό, Σώστης, Μίσχος. Ο βουλευτής θα καταθέσει άμεσα ερώτηση στη Βουλή για τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν, καθώς και ότι θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του προβλήματος, ώστε κανένας από τους αγρότες που επλήγησαν να μην αδικηθεί.
Οικονομία
Ικανοποίηση για τις μικροπιστώσεις
«Το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια μας. Χαμένοι αγώνες, είναι αυτοί που δεν δίνονται.» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο κος Αντώνης Γραβάνης με αφορμή την κατάθεση στην Βουλή του Νομοσχεδίου για τις μικροπιστώσεις με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε πολύ μικρές επιχειρήσεις να συνάψουν δάνεια έως 25.000 ευρώ που θα χορηγούνται χωρίς προσημείωση.

Περιβάλλον
Πρωτοβουλία Ροδόπης ενάντια στο νέο περιβαλλοντικό νόμο.
Με αφορμή την ψήφιση του νέου περιβαλλοντικού νόμου, πραγματοποιήθηκε χθες η 1η συνάντηση της Πρωτοβουλίας Ροδόπης. Οι συμμετέχοντας ζήτησαν την απόσυρση του Νόμου: «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» σημειώνοντας πως καταργεί «την ουσία της προστασίας των περιοχών Natura 2000 και προωθεί ακόμα και μεταλλευτικές δραστηριότητες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σε περιοχές προστασίας της φύσης.»
Μητρόπολη
Χειροτονία Πρεσβύτερου
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Γρηγορίου Βουλγαρέλη, ο οποίος διακόνησε κοντά του επί 3 και πλέον έτη. Στην προσφώνησή του ο νεοχειροτονούμενος εξέφρασε ευχαριστήριους λόγους κατά πρώτον στον Τριαδικό Θεό για τη μεγάλη ευλογία να υπηρετεί ως λειτουργός την Αγία Του Εκκλησία, τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Παντελεήμων για την πατρική του αγάπη και καθοδήγηση καθώς και τους πατέρες που μοιράζονται τις ευλογημένες και μοναδικές αυτές στιγμές.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη ημεδαπός ο οποίος εντοπίσθηκε να κατέχει 180 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
Συνελήφθη προχθές (13-6-2020) το πρωί στην Κομοτηνή ημεδαπός διότι τον εντόπισαν οι αστυνομικοί στο χώρο της λαϊκής αγοράς να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 180 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Αθλητικά
Ο Θεόδωρος Λεφής στην Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου
Μια ακόμη σεζόν θα παραμείνει στην ομάδα η σημαία της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου ο Θοδωρής Λεφής αγωνιζόμενος και πάλι στην Γ’ Εθνική.

Ανανεώσεις και αποχωρήσεις στον Πανθρακικό
Στην ανανέωση της συνεργασίας με τους Κώστα Τσαγκαλίδη και Τιμόθεο Ζαγγούλο προχώρησε ο Πανθρακικός, ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα την αποχώρηση του Άγγελου Μπόσκου από την ομάδα.

Ενισχύεται η ομάδα του Κοσμίου
Με την φανέλα του ΠΑΟ Κοσμίου θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν οι Φώτης Γεωργιάδης, Κώστας Πασχάλης, Δημήτρης Ματζιούνης, Στέλιος Ηλιόπουλος και Γιάννης Κουτσουρόπουλος.
Ο Γιώργος Μπάρκουλας Γενικός Αρχηγός στον Σπάρτακο
Έπειτα από 5 χρόνια προσφοράς στην οικογένεια του Πανθρακικού, ο Γιώργος Μπάρκουλας αλλάζει στρατόπεδο και θα συνεχίσει να προσφέρει στο ποδόσφαιρο της Ροδόπης από το πόστο του Γενικού Αρχηγού στον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων.
Καιρός ΔΕΥΤΕΡΑ 15-06-2020
Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Μοιράσου το άρθρο: