Πολιτική
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη Ροδόπη

φωτογραφία αρχείου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφθεί τον Έβρο και τη Ροδόπη στις 17 και 18 Ιουνίου.Στην Ροδόπη θα βρίσκεται την Πέμπτη στις 5 μ.μ., τότε  θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αρριανών, Αμέτ Ριτβάν, στην έδρα του δήμου στη Φιλλύρα. Στις 6 μ.μ. θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης στη Φιλλύρα.Και στις 8 μ.μ. θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο, στο δημαρχείο Σαπών.

Υγεία
Κορονοϊός Ξάνθη – Ροδόπη
Ένας 82χρονος από τον  Εχίνο της Ξάνθης άφησε την τελευταία του  πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλευόταν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στην περιοχή από τον covid-19 σε 11.Ο άτυχος ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενο νόσημα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, την Κυριακή, τα 5 από τα 9 νέα κρούσματα της χώρας προέρχονται επίσης από το Νομό Ξάνθης και ένα από τη Ροδόπη. Ενώ στα 13 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν 7 ήταν  από την Ξάνθη, ένα από τη Δράμα, τρία από την Αττική. Δεκατρείς πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 184 είναι οι θάνατοι συνολικά στη χώρα, με τον τελευταίο να καταγράφεται την Κυριακή στο Δήμο Μύκης.

Σύσκεψη στην ΠΕ Ξάνθης
Η συνέχιση των συγκεντρώσεων με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σε οικισμούς του Δήμου Μύκης και Τοπείρου αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας στην Ξάνθη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Επίσης αποφασίστηκε η συνέχιση των δειγματοληπτικών ελέγχων ως εξής: Στο χωριό Σάτρες από 12.00 π.μ έως 19.00 μ.μ. Στο χωριό Εχίνος από 11.00 π.μ έως 19.00 μ.μ. Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης από 09.00π.μ. έως 17.00 μ.μ.

Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης
«Όλοι οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης γνωρίζουν πως την ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας, από την πρώτη ημέρα, την έχει η πολιτεία διαμέσου του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης και σημειώνει ότι: «κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θέμα της δημόσιας υγείας και τις εύλογες ανησυχίες των πολιτών ασκώντας κακόβουλη κριτική, καταφεύγοντας σε φθηνούς και ξεπερασμένους λαϊκισμούς.» κατονομάζοντας τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Π/Σ κο Χριστόδουλο Τοψίδη.

Δράσεις ενημέρωσης στο Δήμο Τοπείρου
Δράσεις ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην πλατεία πλησίον του Δημαρχείου στον  Εύλαλο στις 18:00 και στον αύλειο χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου στον Κύρνο στις 19:30. Επίσης, αύριο Τετάρτη 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν από 11:00 έως 19:00 στο Αγροτικό Ιατρείο Ευλάλου και στο Αγροτικό Ιατρείο Κύρνου προληπτικές δειγματοληψίες για τον COVID-19 στον γενικό πληθυσμό από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. «Η συνεργασία όλων μας με την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής είναι απαραίτητη προκειμένου να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία» τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Τοπείρου.

Συνέντευξη από τον δήμαρχο Ιάσμου
Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για την πορεία του κορονοϊού, στο δημαρχείο Ιάσμου σήμερα στις δώδεκα το μεσημέρι.

Πρωτογενής Τομέας
Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης παρατείνει την προθεσμία καταβολής της εισφοράς των αγροτών στον ΕΛΓΑ
Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των εισφορών στον ΕΛΓΑ. Ο χρόνος της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2019 ο οποίος έληξε στις 31 Μαΐου 2020 παρατείνεται έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Κόμματα Κινήματα
Συνέντευξη του Δ. Χαρίτου
Την πολιτική του δραστηριότητά του τελευταίου εξαμήνου θα παρουσιάσει σήμερα ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κος Δημήτρης Χαρίτου στις 12.00 το μεσημέρι στο αναψυκτήριο του θερινού ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

 

 

 

Αντιπεριφέρεια Ροδόπης
Ο Πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη
Με τον Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Vadym Sabluk συναντήθηκε χθες στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης. Κατά την συνομιλία τους, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για τη Ροδόπη και τις αναπτυξιακές της δυνατότητες. Ενώ συζητήθηκε η προοπτική ανάπτυξης διμερούς οικονομικής συνεργασίας, με ενεργή συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και συλλογικών φορέων, οικονομικών και παραγωγικών κλάδων από τις δύο πλευρές. «Η Περιφέρεια μας, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας, προχωρά σε εξειδίκευση των τομέων διμερούς συνεργασίας στη βάση ενός πλάνου στο προσεχές διάστημα»τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

ΑμεΑ
Η περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ
Τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία της για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι μετακινήσεις των μαθητών με αναπηρία στα ειδικά σχολεία τους με ταξί εκφράζει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Π.ΟΜ.Α.μεΑ Α.Μ.Θ) με επιστολή της στους αρμόδιους φορείς. Γονείς παιδιών με αναπηρία που φοιτούν σε ειδικά σχολεία κατήγγειλαν στην Περιφερειακή Ομοσπονδία το γεγονός της μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία τους με ταξί, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η σαφής οδηγία της κυβέρνησης για τον τρόπο μεταφοράς των μαθητών με ασφάλεια λόγω της πανδημίας covid 19. «Τα μέτρα και οι οδηγίες θα πρέπει να είναι σαφή και ξεκάθαρα αλλά και η εφαρμογή τους θα πρέπει να γίνεται χωρίς παρεκκλίσεις.»
Οικονομία
Αποχή από την ηλεκτρονική υποβολή οι Φοροτεχνικοί
ΑΠΟΧΗ από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 (όλο το 24ωρο) αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ως εκδήλωση ψηφιακής – ηλεκτρονικής διαμαρτυρίας των Λογιστών – Φοροτεχνικών. Παράλληλα το ΔΣ καλεί και ζητά να στηρίξουν και να ενισχύσουν την απόφαση που όπως τονίζει αποτελεί καθολικό αίτημα του κλάδου, οι θεσμικοί φορείς: η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) και όλα τα Επιμελητήρια της Χώρας. Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. αποφάσισε να συγκαλέσει εκτάκτως την Πέμπτη 18 Ιουνίου σε κοινή συνεδρίαση την ολομέλεια των Προέδρων των Ενώσεων-Μελών της Ομοσπονδίας και των οργάνων αυτής, για να καθοριστεί η περαιτέρω δράση και οι αναγκαίες ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Κλάδου.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Ανοιχτό για το κοινό και τους φίλους του είναι και πάλι το Λαογραφικό και ιστορικό μουσείο Ξάνθης. Οι υπεύθυνοι ζητούν την υποστήριξη του κοινού για να μπορέσει να λειτουργήσει. Όποιος ενδιαφέρεται έχει τη δυνατότητα να κάνει την κατάθεσή του στους λογαριασμούς που διατηρεί το μουσείο.

Αστυνομικό Δελτίο
Ενίσχυση ζητά η αστυνομία Ξάνθης
Την αντίδρασή τους στις νέες εξελίξεις, που επιβαρύνουν και αυτή τη φορά τους Αστυνομικούς, με επιπλέον υποχρεώσεις, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης. Η Ένωση ζητά εκ νέου την ενίσχυση και την θωράκιση της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις, που πλέον δεν χαρακτηρίζονται έκτακτες κι επείγουσες, αλλά μόνιμες. «Διαφορετικά θα επιβαρυνθούν περαιτέρω οι ήδη καταπονημένοι συνάδελφοί μας και θα τεθεί σε κίνδυνο ο οικογενειακός τους προγραμματισμός.» αναφέρεται σε σχετική ανοικτή επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Σύλληψη 2 ημεδαπών για κλοπή
Συνελήφθησαν την 14-6-2020 στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, διότι όπως διαπιστώθηκε βραδινές ώρες της 13/14-6-2020 εισήλθαν σε κατάστημα στην πόλη της Ξάνθης και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του ενός δράστη κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο τους.

Αθλητικά
Γυμναστήρια ανοιχτά με νέους κανόνες
Έρευνα του ΤΕΦΑΑ Αθηνών: Μανιακοί με το τρέξιμο οι ΈλληνεςΜε νέους κανόνες, προσαρμοσμένους στις επιταγές των μέτρων ασφαλείας κατά του κορωνοϊού, άνοιξαν ξανά μετά από τρίμηνο λουκέτο τα γυμναστήρια σε όλη τη χώρα. Πλέον για να γυμναστεί κάποιος θα πρέπει να έχει κλείσει προηγουμένως ραντεβού προκειμένου να ελέγχεται ο αριθμός των ατόμων και να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού. Ο αριθμός των παρευρισκομένων θα καθορίζεται από τα τετραγωνικά του εκάστοτε γυμναστηρίου, ενώ έχει καθοριστεί ότι η απόσταση ανάμεσα στα όργανα, όπως είναι οι διάδρομοι, θα είναι στα δύο μέτρα. Ακόμη το προσωπικό του γυμναστηρίου θα πρέπει υποχρεωτικά να φοράει μάσκα, ενώ οι υπεύθυνοι λειτουργίας του θα πρέπει να φροντίζουν για μια σειρά άλλων μέτρων, όπως ο σχολαστικός καθαρισμός των χώρων και η ύπαρξη υγειονομικού υλικού.
Ο Δρομέας Θράκης στα Κασσιτερά Σαπών
Σε μια πανέμορφη δασική διαδρομή, στα Κασσιτερά Σαπών, πεζοπόρησαν για 7η φορά στη φετινή σαιζόν, οι περιπατητές του ΔΡΟΜΕΑ. Με αρχηγό αποστολής την Κική Τσακαλδήμη (η 1η Ελληνίδα που πραγματοποίησε ανάβαση στο Έβερεστ), οδηγό τον Κασσιτεριώτη καθ.φ.αγωγής Γρηγόρη Κενανίδη, την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου Κασσιτερών, αλλά και του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, οι συμμετέχοντες έζησαν ακόμη μια πρωτόγνωρη αξέχαστη εμπειρία.

Καιρός – ΤΡΙΤΗ 16-06-2020
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση στα δυτικά το βράδυ. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι στα νότια σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Μοιράσου το άρθρο: