Οι Εκπαιδευτικοί της Ροδόπης την Ημέρα των Τριών Ιεραρχών θα κάνουν αυτό που κάνουν εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια…Θα δώσουν αίμα!

Συγκεκριμένα από τις 9:30-13:30 μ.μ. στην πλατεία της Κομοτηνής, όπου εκεί θα βρίσκεται η Ειδική Μονάδα Αιμοδοσίας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.
«Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 100 φιάλες αίμα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελληνική Επικράτεια».

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης, Μιχάλης Βασιλειάδης, με αφορμή και τη σημερινή ψήφιση της-αιφνιδιαστικής- τροπολογίας που εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με αυτά των κολεγίων που συνεργάζονται με Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Όπως τόνισε οι Εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε τροχιά συνέχισης και κλιμάκωσης των πολύμορφων αγωνιστικών
Κινητοποιήσεων τους.
Συγκεκριμένα οι Δάσκαλοι τάσσονται ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για: εφαρμογή του προσοντολογίου, εξίσωση των πτυχίων κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ, απολύσεις, αναπληρωτών και τιμωρητικές διατάξεις.
Και σήμερα θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός της Συμβολικός αποκλεισμός της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στις
11:30 το πρωί.
Η μεγάλη κινητοποίηση των Εκπαιδευτικών θα γίνει σήμερα στα Προπύλαια στην Αθήνα, την ώρα της ψήφισης της τροπολογίας.
Από εδώ και πέρα πάντως ξεκινά μια σειρά από Γενικές Συνελεύσεις στις Τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των Εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους και να παλέψουν για την κατάργηση της τροπολογίας, που εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με τα αυτά των κολεγίων, κάτι που αντίκειται και στην Ακαδημαϊκή Ισότητα, όπως τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.
Ο αγώνας των Εκπαιδευτικών θα ενταθεί τις επόμενες μέρες και θα περιλαμβάνει και τα νέα μέτρα που αναμένονται και ακούν στην Αξιολόγηση.

Μοιράσου το άρθρο: