Εντατικές είναι οι εργασίες στο κοσμοπολίτικο Φανάρι Ροδόπης των επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον Τουρισμό εν όψει της λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών.

Είσοδοι ανακαινίζονται, χώροι καθαρίζονται, προσδοκίες καλλιεργούνται για να κρατηθούν φέτος αυτήν την περίεργη καλοκαιρινή περίοδο βιώσιμοι.

Οι εντολές είναι σαφείς ανα 4 μέτρα ομπρέλα, ανά 1,5 ξαπλώστρα…
Μάλιστα κάποιοι απο τους επιχειρηματίες στις παραλίες, κάνουν μεταφύτευση δέντρων, προκειμένου να δημιουργήσουν ακόμη πιο ωραία ατμόσφαιρα-τροπική- για τους λουόμενους!!!

Από την πλευρά οι υπεύθυνοι του Τουρισμού στο Δήμο Κομοτηναίων, ζητούν να δοθούν οι μισθώσεις παροχών των παραλιών από την ΕΤΑΔ και την Κτηματική Υπηρεσία στο Δήμο Κομοτηναίων, προκειμένου οι άνθρωποι να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Οι άνθρωποι του Δήμου διαβεβαιώνουν πως σε 15-20 μέρες από τη ρύθμιση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, μπορούν να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες… ανακαίνισης και εργασιών στις παραλίες.
Μάλιστα επί αειμνήστου Δημάρχου Αιγείρου, Πέτρου Αλμπανίδη, είχε εξασφαλισθεί μέσω διαδημοτικής συνεργασίας ένα μηχάνημα καθαρισμού για τις παραλίες του νομού, το οποίο κοσκινίζει την άμμο και την αφήνει καθαρή και απαλή σαν …ψιλή ζάχαρη!

Το μήνυμα που εκπέμπεται σε όλους τους τόνους είναι πως η Ροδόπη, λόγω της μορφολογίας των παραλιών της, που είναι πλατιές και άνετες, θεωρείται ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Ονομαστή πάντως είναι και η Γαστρονομία στο Φανάρι, με φρέσκα ψάρια και προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς!

Μοιράσου το άρθρο: