Εβδομάδα γνωριμίας με εκδηλώσεις και δράσεις για τους 370 πρωτοετείς φοιτητές στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού-ΤΕΦΑΑ- διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, το συγκεκριμένο τμήμα, σε μια προσπάθεια να δώσει στους φοιτητές του μια πρώτη αναγνωριστική του προγράμματος σπουδών -20 ειδικότητες- και της πόλης όπου θα βρίσκονται τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με την αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Δ.Π.Θ., Μαρία Μιχαλοπούλου, είναι αρκετοί οι φοιτητές που έχουν έρθει στην Κομοτηνή οι οποίοι, ανάλογα με το πρόγραμμα και τα μαθήματα του τμήματός τους, θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τη δια ζώσης ή την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κατά το πώς θα κυλήσουν οι συνθήκες.

«Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο έχει εκπονήσει έναν σχεδιασμό, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, που προβλέπει τις ενέργειες για ένα φορέα θετικό στον κορονοϊό. Υπάρχει μια αίθουσα, όπου θα οδηγηθεί κάποιος που δεν θα αισθανθεί καλά και εν συνεχεία θα χρειαστεί να φύγει από το σημείο. Αμέσως θα ενημερώνονται οι πρυτανικές αρχές, αλλά και ο ΕΟΔΥ, για την διαχείριση του περιστατικού και τα μέτρα που θα χρειασθεί να εφαρμοσθούν», τόνισε η κ. Μιχαλοπούλου.

Σε ό,τι αφορά την εβδομάδα ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών, «κομμάτια» της θα γίνουν διαδικτυακά -αλλά αυτό δε θα είναι καθολικό.
Μια μεγάλη ενότητα, πάντως, θα αφορά θέματα ενημέρωσης και σωστής συμπεριφοράς στην πανδημία του κορονοϊού, αλλά και αναλύσεις του προγράμματος σπουδών και των προοπτικών που ανοίγονται.

Την πρώτη μέρα, μεταξύ των καθηγητών του ΤΕΦΑΑ, χαιρετισμό θα απευθύνει και ο δήμαρχος Κομοτηναίων, Γιάννης Γκαράνης.
Η κ. Μιχαλοπούλου υπογράμμισε πως οι δράσεις γνωριμίας με τους πρωτοετείς φοιτητές θα μπορούσαν να πάρουν κι έναν πιο εορταστικό τόνο, σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηναίων, όπου θα γίνουν και άλλες εκδηλώσεις υποδοχής των πρωτοετών, που να ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά τους, αλλά και στο νεανικό της ηλικίας τους. Λόγω, όμως, του κορονοϊού, αυτές οι μαζικές εκδηλώσεις απαγορεύονται και παραπέμπονται στο μέλλον, αμέσως μόλις η πανδημία «κοπάσει».

Μοιράσου το άρθρο: