«Έχω μια εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, στην Περιφέρεια, στα κοινά της περιοχής. Συνεπικουρούμενη από την συνέπεια και την όρεξη για δουλειά , νομίζω ότι όλα αυτά τα στοιχεία συνάδουν στην επιλογή του προσώπου μου, ώστε να είμαι εγώ εκπρόσωπος της περιοχής μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» δηλώνει ο κος Φώτης Καραλίδης, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στο Νομό Ξάνθης.

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ σημειώνει πως είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής ιδεολογικής του θέσης. Θέση «σταθερή , αταλάντευτη» λέει χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως: «Επιδιώκουμε την ανάδειξη του ΚΙΝΑΛ ως τρίτη δύναμης Πανελλαδικά και έχουμε σοβαρές πιθανότητες να κατακτήσουμε την 3η έδρα στο Νομό της Ξάνθης.»

Ο κος Καραλίδης μιλά για ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο πέραν της ανανέωσης σε επίπεδο προσώπων έχει να επιδείξει και άτομα, που έχουν την σχετική εμπειρία. Εμπειρία η οποία, όπως λέει, δίνει την προοπτική της νίκης σ’ αυτό το ψηφοδέλτιο. «Ο τόπος», σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, « έχει ανάγκη παραγωγής έργου, να αναδείξει δηλαδή τα φυσικά και τα τοπικά του πλεονεκτήματα, να αυξήσει τους χώρους και τους τόπους παραγωγής και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για να μην είναι μια αφηρημένη έννοια του στυλ: «Εμείς ζητούμε ανάπτυξη, αλλά δεν ξέρουμε πως».»

Ο κος Καραλίδης μιλά για ένα ψηφοδέλτιο, αυτό του ΚΙΝΑΛ στην Ξάνθη, το οποίο πέραν της ανανέωσης σε επίπεδο προσώπων έχει να επιδείξει και άτομα, που έχουν την σχετική εμπειρία.

Προτάσσει την αναγκαιότητα ανάδειξης του Πρωτογενούς τομέα ως κύριου τομέα παραγωγής, με την μείωση του κόστους παραγωγής και την δημιουργία κατάλληλων υποδομών. Ως δεύτερο βήμα ιεραρχεί την δημιουργία αγροτοβιομηχανικής επεξεργασίας στην περιοχή. « Η Ξάνθη», όπως λέει, « διέθετε τέτοιες βιομηχανίες, που σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχουν. Άρα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να ξαναδημιουργηθούν τέτοιοι χώροι μεταποίησης , αναδιάρθρωσης του κλάδου παραγωγής του πρωτογενή τομέα.» Μιλά για την ανάδειξη διάφορων σημείων, ως σημείων επισκεψιμότητας στην περιοχή, επιλογή που αποτελεί μονόδρομο. Άλλωστε, όπως σωστά σημειώνει, «η Ξάνθη είναι μια περιοχή δωδεκάμηνης επισκεψιμότητας και ανάδειξης των φυσικών της πλεονεκτημάτων, έχει μια σειρά από σημεία επισκεψιμότητας τα οποία πρέπει να αναδειχθούν.» Με μια προϋπόθεση και την γνωρίζει και ο ίδιος: Αρκεί να υπάρξει συνεργασία με τους Αυτό-διοικητικούς θεσμούς. «Μπορούν να αναδειχθούν και να αποτελέσουν σημείο αναφοράς» δηλώνει με σιγουριά. Τέλος, ο κος Καραλίδης για μια ακόμη φορά αναφέρει την αναγκαιότητα αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου, όπως έγινε με το Εράσμιο της Ξάνθης. «Ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας της δικής μας διοίκησης τότε στην Περιφέρεια, αποτέλεσμα το οποίο κάποιοι τώρα που περνούν, στέκονται και φωτογραφίζονται θεωρώντας το αποτέλεσμα της δικής τους δουλειάς.»
Φώτο: Φώτης Καραλίδης, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: