«Αυτό που λείπει από τη Θράκη είναι η παραγωγή. Τα τελευταία χρόνια συνηθίστηκε σε ένα μοντέλο κατανάλωσης, το οποίο στην αρχή έφερε μια ευμάρεια. Γρήγορα όμως αποδείχθηκε πως είναι επίπλαστη, καθώς δεν είναι κάτι που πηγάζει εκ των έσω. Ενίσχυση παραγωγής και Ανθρώπινο Δυναμικό να υπηρετήσει λειτουργικά αυτές τις νέες δραστηριότητες ενός πραγματικού παραγωγικού μοντέλου». Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΔΠΘ, Φώτης Μάρης.
Αυτό θα είναι το μήνυμα που θα εκπέμψει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο πλαίσιο των συζητήσεων που θα ξεκινήσουν με την Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης.
Παράλληλα θα τεθεί και το θέμα της διασύνδεσης της έρευνας με την τοπική οικονομία. Το Πανεπιστήμιο πιο ενεργά να παρέχει νέα γνώση, που θα βελτιώνει τα προϊόντα, τις επιχειρήσεις, όπου θα πρέπει να κτίσει και το νέο μοντέλο οργάνωσης, παραγωγικού μοντέλου και κοινωνίας, προκειμένου να διατηρηθεί και να μην εκπνεύσει σε λίγα χρόνια η νέα προσπάθεια.
Η πρόεδρος της Διακομματικής, Ντόρα Μπακογιάννη, θα έχει αύριο στις 12:30 μ.μ. συνάντηση στην Κομοτηνή, με τον πρύτανη του ΔΠΘ, Αλέκο Πολυχρονίδη και τα μέλη του πρυτανικού συμβουλίου.
Εξ άλλου αναφερόμενος στα έργα ο κ. Μάρης, στάθηκε μεγάλο έργο των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων μέσω ΣΔΙΤ,που βρίσκεται στην ολοκλήρωση της α΄φάσης και στα τέλη του Οκτώβρη, ξεκινάει η β΄ φάση με τους διαγωνισμούς των εταιρειών.
Έγινε η υπογραφή εκπόνησης μελέτης για τις εγκαταστάσεις του τμήματος ΤΕΦΑΑ, παράλληλα προχωρά και η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της παλιάς Νομικής.
Σε ότι αφορά τα νέα τμήματα, η Κομοτηνή θα αποκτήσει το τμήμα της Εργοθεραπείας. Για τα άλλα τμήματα γίνονται συζητήσεις και είμαστε κοντά σε αυτά που είχαν αποφασισθεί. Για δεν το θέμα της Νοσηλευτικής, δήλωσε πως «είμαστε κοντά σε λύση».

Μοιράσου το άρθρο: