Συνάντηση με τους παραγωγούς Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών της Ροδόπης και της Ξάνθης, σε μια προσπάθεια να γίνει καταγραφή αιθέριου ελαίου λεβάντας, σχεδιάζει ο Συνεταιρισμός Αρωματικών Φυτών, Θράκης θησαυρός, στις 28 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη, 10:30 π.μ. στο χώρο του Επιμελητηρίου Έβρου.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι αφ’ενός, η εξασφάλιση μιας μεγάλης ποσότητας του αιθέριου ελαίου -1.700 κιλά- και αφ’ετέρου η τήρηση ενιαίας γραμμής στο κομμάτι της πώλησης, κάτι που θα επιφέρει ενίσχυση εισοδήματος στους παραγωγούς. Είναι γνωστό πια στους παραγωγούς των Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών πως οι έμποροι αναζητούν μεγάλες ποσότητες αιθέριων ελαίων, εν προκειμένω της λεβάντας, προκειμένου να μην είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν από εδώ και από κει για να εξασφαλίσουν την ποσότητα που απαιτείται. Είναι πλέον και στο χέρι των παραγωγών να τηρήσουν αυτή την ενιαία γραμμή και τιμή πώλησης, -όσο μπορούν φυσικά-και αυτό είναι κάτι, όπως θα διαπιστώσουν θα συμφέρει κατά πολύ στην τσέπη τους και στο πορτοφόλι τους
Ήδη έγινε η απόσταξη στο πρώτο αποστακτήριο του Συνεταιρισμού και του χρόνου κατά 90% θα λειτουργήσει και το δεύτερο αποστακτήριο στον Έβρο.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Θράκης θησαυρός, Πασχάλης Παπαδάκης, αποκάλυψε και το σχεδιασμό για φεστιβάλ λεβάντας τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Το φεστιβάλ θα βρίθει αρωμάτων λεβάντας, αλλά και ομιλιών, δράσεων,ειδικών εργαστηρίων και εκδηλώσεων προφανώς, που θα προάγουν την λεβάντα, καθώς ο στόχος του Συνεταιρισμού Θράκης Θησαυρός και του προέδρου προσωπικά-Πασχάλη Παπαδάκη, είναι να γεμίσει η ΡΟδόπη και ο Έβρος με το μαγευτικό μωβ χρώμα της Λεβάντας!

Μοιράσου το άρθρο: