Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους «Φιλοτέχνες» Κομοτηνής μόνο τηλεφωνικά λόγω του κορονοϊού. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου, Ιωάννα Αλμπανίδου, είναι τα εξής: Παραδοσιακός Χορός, Χορωδία, Πλέξιμο, Latin, Ζωγραφική, Εκμάθηση μουσικών οργάνων.

«Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά», δήλωσε η κ. Αλμπανίδου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», και τόνισε ότι ήδη δέχονται ερωτήματα από τον κόσμο που εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τη λειτουργία των τμημάτων.

Φέτος, για πρώτη φορά η Ασημένια Μπελτσίδου θα διδάσκει στο νέο τμήμα παιδικής ζωγραφικής. Το τμήμα θα λειτουργήσει με την επανέναρξη του συλλόγου για παιδιά από έξι ετών και άνω. «Από πέρσι υπήρξε αυτό το αίτημα από τους μικρούς μας φίλους να δημιουργηθεί αυτό το Τμήμα. Υπήρξε ένα ενδιαφέρον τόσο από τα ίδια τα παιδιά, όσο και από τους γονείς», λέει η κ. Αλμπανίδου, σημειώνοντας ότι η χαρά είναι μεγαλύτερη όταν ο κόσμος ζητά την ίδρυση ενός τμήματος, όπως συνέβη στην περίπτωση αυτή.

Αναφερόμενη η πρόεδρος στα μέτρα προστασίας τόνισε ότι όλοι βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση. «Πρέπει να δείξουμε όλοι σοβαρότητα. Η υγεία των ανθρώπων είναι πάνω από όλα. Δεν είναι συζητήσιμο αυτό. Προσπαθούμε να δείξουμε τον σεβασμό στον συνάνθρωπό μας. Την υπευθυνότητα, όλα αυτά τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και σε μας», σημείωσε προσθέτοντας ότι «περιμένουμε αναλυτικά τις οδηγίες που θα μας δοθούν, θα το προσπαθήσουμε, καθώς πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Ας καθυστερήσουμε και λίγο φέτος αρκεί να πάνε όλα καλά με την υγεία μας.»

Όπως τόνισε η κ. Αλμπανίδου, το ευχάριστο είναι ότι πολύς κόσμος ασχολείται ενεργά με τα πολιτιστικά, με τη δημιουργία, με την τέχνη. «Είναι πολύ ευχάριστο που τόσοι άνθρωποι έχουν την ευαισθησία και το όνειρο να δημιουργήσουν. Όλοι βιώνουμε την ίδια κατάσταση και έχουμε τα ίδια συναισθήματα.»

στη φωτο: Ιωάννα Αλμπανίδου-Δημήτρης Κυριακάκης
ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: