«Το προσφυγικό τείνει να γίνει μια Εθνική τραγωδία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο έντασης» ανέφερε η πρόεδρος του ΚινΑλ κα Φώφη Γεννηματά από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε σήμερα. Σε ερώτηση δε για την αποτελεσματικότητα του «θαλάσσιου φράχτη» που ετοιμάζει η κυβέρνηση απάντησε «Επιτέλους, χρειάζεται αυτή η κυβέρνηση να βάλει ένα φραγμό στη γελοιότητα και στην προχειρότητα.»

Στην υποδοχή της κα Γεννηματά ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης και ο βουλευτής του ΚινΑλ Ιλχάν Αχμέτ

«Η κυβέρνηση των δήθεν μεταρρυθμίσεων αποδείχτηκε η κυβέρνηση των μεγάλων διευθετήσεων, των μεγάλων συμφερόντων. Το είδαμε αυτό στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του ποδοσφαίρου.» τόνισε στις δηλώσεις της η κα Γεννηματά και σημείωσε «Δεν είναι αυτή η κανονικότητα που αποζητούσε ο Ελληνικός Λαός. Μοναδική εγγύηση για την νέα αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος είναι μια ισχυρή Κεντροαριστερά. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής για μια πραγματικά προοδευτική κανονικότητα» τόνισε.

Δριμεία κριτική τόσο στην κυβέρνηση της ΝΔ όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε η κα Γεννηματά στην ομιλία της.

Αναφερόμενη στη Ροδόπη και στη Θράκη σημείωσε: «Έχω ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή και εγώ προσωπικά και το Κίνημα Αλλαγής με τον Βουλευτή μας, με τα στελέχη μας, αλλά και μια βαθιά παράδοση του ΠΑΣΟΚ και βέβαια του πατέρα μου, του Γιώργου Γεννηματά που είχε πραγματικά δείξει την αγάπη του στην πράξη για την ευρύτερη περιοχή και με έμαθε κι εμένα να έχω αυτή την περιοχή στην πρώτη προτεραιότητα.» τόνισε η κα Γεννηματά σημειώνοντας ξανά ότι «Η Θράκη είναι πάντα στις προτεραιότητες μας» προσθέτοντας με σιγουριά «Μπορούμε να πετύχουμε το ποσοστό της Ροδόπης πανελλαδικά και αυτό αποτελεί δέσμευσή μας».

Η κα Γεννηματά, άσκησε και στις δηλώσεις της και αργότερα στην ομιλία της κατά την εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΕ Ροδόπης του Κιν.Αλ. δριμεία κριτική στη ΝΔ τονίζοντας «Είμαστε εδώ σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο και η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει το αφήγημά της στη γαλάζια λιτότητα, υπερ-πλεονάσματα , πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που απελευθερώνονται, ομαδικές απολύσεις και κατάργηση στην πράξη των κλαδικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, επιδόματα προσωρινά αντί για κοινωνικό κράτος , περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις , την ώρα που οι δημόσιες υποδομές και στην υγεία και στην παιδεία καταρρέουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Να ξαναχτίσουμε τις κοινωνικές συμμαχίες» 

«Όλο το αφήγημα της Κυβέρνησης στηρίζεται στη λιτότητα» τόνισε η κα Γεννηματά στην ομιλία της προβλέποντας πως θα συνεχιστούν οι περικοπές και η ασφυξία στην αγορά. Κάλεσε δε τα στελέχη και τα μέλη του Κιν.Αλ. να ξαναχτίσουν τις κοινωνικές συμμαχίες ενώ σημείωσε πως βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα οργανωμένο πόλεμο και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αμφότεροι διαστρεβλώνουν το λόγο του Κινήματος. «Η Κοινωνία διψά για απαντήσεις και εμείς είμαστε μια παράταξη εξουσίας με βαθιές ρίζες και αποτύπωμα στην ελληνική περιφέρεια» τόνισε η κα Γεννηματά προσθέτοντας ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια, η ιστορία. «Να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν. Χρειαζόμαστε αντεπίθεση και αυτοπεποίθηση» σημείωσε για να προσθέσει με νόημα «Χρειάζεται χρόνο και δουλειά η άνοδος στην κορυφή, δουλειά και υπομονή και επιμονή» και να στείλει το μήνυμά της προς την Ν.Δ. λέγοντας πως «τελειώνει ο μήνας του μέλιτος για την Κυβέρνηση.» Ασκώντας κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως ευθύνεται για την άνοδο της  ΝΔ στην εξουσία, ότι συνεργάστηκε με την «ακροδεξιά» παράταξη των Αν.Ελ. και τώρα  δεν μπορεί να ασκήσει ούτε καν ουσιαστική αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση.

Ο κος Δαμιανίδης καλωσορίζει την κα Γεννηματά

Στον χαιρετισμό του ο γραμματέας της ΝΕ Ροδόπης, ο κος Παύλος Δαμιανίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Κίνημα θέλει να προκαλέσει τη συμμετοχή όλων των στελεχών για να καταλήξει στην ιδεολογική ταυτοτική συνδιάσκεψη. «Φτάνει με τα συνέδρια» σημείωσε χαρακτηριστικά περιγράφοντας ως αναγκαίο ένα άλμα στο μέλλον σημειώνοντας πως το Κιν.Αλ. είναι ιδεολογική και πολιτική δύναμη στη χώρα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ροδόπης του ΚινΑλ, ο κος  Ιλχάν Αχμέτ παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, τόσο ο πρωτογενής τομέας, όσο και η ΒΙΠΕ της Κομοτηνής ζητώντας από την πρόεδρο την έμπρακτη στήριξή της. «Η περιοχή της Ροδόπης θέλει ένα ειδικό αναπτυξιακό σχεδιασμό, ευκαιρίες και συνεχές ενδιαφέρον»  ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως είναι περήφανος που είναι στη Δημοκρατική παράταξη.

Η πρόεδρος του Κιν.Αλ. μετά το τέλος της ομιλίας παραβρέθηκε και στον  χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής.

Φωτογραφίες: Από την επίσκεψη της κας Γεννηματά στην περιοχή ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-video: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: