Την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιουνίου, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, ο Δήμος Κομοτηνής και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, (ΙΣΝ) διοργανώνουν μία πρώτη παρουσίαση αναφορικά με το «Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)», το οποίο σχεδιάζεται, θα κατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί πλήρως με δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η δωρεά για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης «Πρωτοβουλίας για την Υγεία», που έχει εκπονήσει το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα €300 εκατομμύρια και αφορά στην ανέγερση νέων υποδομών, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα.
Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν μέλη της Ομάδας Σχεδιασμού και Διαχείρισης του Έργου, εκπρόσωποι του ΙΣΝ, της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και της Διοίκησης του Νοσοκομείου.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργος Φιλιππίδης, τόνισε πως θα παρουσιασθεί η ολοκλήρωση των πρώτων μελετών. Υπενθύμισε δε, πως το νέο Νοσοκομείο θα είναι δυναμικότητας 200 κλινών, με μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, σε έκταση 30.000 τ.μ.
«Θα είναι ένα Νοσοκομείο πρότυπο σε ολόκληρη την Ελλάδα, Διεθνών προδιαγραφών, το οποίο θα μπορεί να συγκριθεί μόνο με Ευρωπαϊκά Νοσοκομεία.
Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2019 και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της κατασκευής του είναι το 2024, το οποίο θα κατασκευάσει και θα εξοπλίσει πλήρως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Επίσης, θα γίνει και ενημέρωση για τα παράλληλα έργα του περιβάλλοντος χώρου και της οδοποιίας, πέριξ του κτιρίου του νέου Νοσοκομείου.
Βέβαια μέχρι το νέο Νοσοκομείο να γίνει απτή πραγματικότητα, υπηρεσίες δευτεροβάθμιας υγιειονομικής περίθαλψης, θα παρέχει το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, στο οποίο έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια μεγάλες προσπάθειες για την ανανέωση του εξοπλισμού του, (σ.σ. ύψους 3,5 εκ ευρώ εξασφάλιση καινούργιου εξοπλισμού και μηχανημάτων, ανακαίνιση κλινικών, χειρουργείων κ.α.)την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του.
«Τις προσπάθειες αυτές τις κάναμε σε μια προσπάθεια να καλύψουμε τα πολλαπλά κενά του Σισμανόγλειου, τα οποία σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε, συν βέβαια και το κτιριολογικό ζήτημα που υπάρχει με το πρόβλημα της στατικότητας. Όλα αυτά τα σχεδιάσαμε και τα κάνουμε θέλοντας να υπηρετήσουμε την Ασφάλεια και την Αξιοπιστία του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου», σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης.

ΥΓ: Το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής αποφασίσθηκε να γίνει μετά από απόφαση της τωρινής κυβέρνησης σε συνεννόηση και με τους τοπικούς φορείς της Ροδόπης, οι οποίοι ανέλυσαν στον Υπουργό υγείας, Ανδρέα Ξανθό και φυσικά ενημέρωσαν και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για την αναγκαιότητα κατασκευής του Νοσοκομείου στη Ροδόπη και στη Θράκη και όχι στην Κρήτη.

Προσπάθεια για την ανακούφιση του υπέρβαρου κ. Σερήφ Σιαχίν
Στον κ. Φιλιππίδη θέσαμε και το ερώτημα για την ανακούφιση του υπέρβαρου της Κομοτηνής, Σερήφ Σιαχίν, ο οποίος λόγω του βάρους του 360 κιλά, δεν μπορεί να μετακινηθεί στο Νοσοκομείο, για την παρακολούθηση, που χρειάζεται η υγεία του.
Υπάρχει η έκκληση από πλευράς του κ. Σερήφ προς την πλευρά του Νοσοκομείου και σε όλη την Ιατρική και παραϊατρική κοινότητα, για την παρουσία γιατρού κάποιες φορές. Επίσης ζητεί από την Πολιτεία και την εξασφάλιση ενός στρώματος ικανού να δέχεται το βάρος του και να τον διευκολύνει στις θέσεις του, αλλά και να προλαμβάνει τις κατακλίσεις.
Όπως δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης έχει επαφές με ανθρώπους και από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι με την υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό, για τις επισκέψεις που γίνονται από πλευράς των εργαζομένων στο εν λόγω πρόγραμμα.
Ο κ. Φιλιππίδης επανέλαβε πως και πάλι θα δει το θέμα της επίσκεψης Γιατρού στο σπίτι του κ. Σερήφ για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του, όπως και για κάποιο επίδομα που δικαιούται να πάρει.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Σερήφ είναι μόνιμα σε συνδεδεμένος με συσκευή οξυγόνου και το σώμα του έχει πληγές από τις κατακλίσεις…κάποια από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει…
Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει πως το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι της αρμοδιότητας του Νοσοκομείου και πως είναι ένα κοινωνικό θέμα που θα έπρεπε ευρύτερα να απασχολήσει την περιοχή, την Ιατρική –παραϊατρική κοινότητα και την κοινότητα των ΑΜΕΑ της Ροδόπης, προκειμένου όλοι από κοινού να προσφέρουμε κάτι για να ανακουφισθεί από την πολύ δύσκολη κατάσταση που είναι ο συνάνθρωπός μας.
Η βοήθεια που θέλει πέρα από ιατρική είναι ψυχολογική και παρηγορητική και κυρίως να νιώσει πως έχει κάποιους κοντά του.
https://drive.google.com/open?id=1R1K-aBsq-LdaIFyqFpG5RL6R5oC-xfT2

Μοιράσου το άρθρο: