«Όλοι οι συνάδελφοι -καταστηματάρχες έχουν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να βρουν ποιοτικά προϊόντα σε πολύ καλύτερη τιμή. Η κίνηση στην αγορά έχει βρει τον ρυθμό της.» δηλώνει ο κος Γιώργος Κασάπης , αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής.

Ο κος Γιώργος Κασάπης , αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής

Σύμφωνα με τον ίδιο το νέο μέτρο, η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, είναι ένα μέτρο το οποίο τον βρίσκει σύμφωνο. «Ο κόσμος πρέπει να ανταποκριθεί, αν επιδείξουμε ατομική ευθύνη, τότε δεν θα έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις. Αυτό είναι το πρόβλημά μας,ας προσέξουμε για να μην έχουμε πάλι κλειστά τα καταστήματά μας.»

Όσον αφορά στην κίνηση που σημειώνεται στην αγορά τις δύο πρώτες εβδομάδες των θερινών εκπτώσεων; «Η αγορά κινείται» απαντά και εξηγεί πως: «Η εορτή των μουσουλμάνων, το κουρμπάν μπαϊράμ, ζωντανεύει την αγορά.Φοβούνται να πάνε στην Τουρκία λόγω του κορωνοϊου, οπότε οι αγορές τους γίνονται εδώ. Η κίνηση είναι αυξημένη, θα μπορούσε βέβαια να είναι και καλύτερα, αλλά πάλι λέμε δόξα το Θεό.»
Ο κος Κασάπης προτρέπει τους συναδέλφους του να επιδείξουν ψυχραιμία. «Ψυχραιμία!Τίποτα άλλο. Ψυχραιμία και να περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις στο υγειονομικό κομμάτι.» Ο εμπορικός κόσμος όπως λέει είναι πάρα πολύ προβληματισμένος. «Ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν λουκέτα. Αν συμβεί ξανά, όμως, έστω και σε τοπικό επίπεδο, τότε ναι εκεί θα υπάρξουν λουκέτα. Πολλοί συνάδελφοι είμαστε στα όρια.»
Φώτο: Γιώργος Κασάπης, αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: