Γ . Καββαθάς (ΓΣΕΒΕ): «Η κυβέρνηση στήριξε ελάχιστα την εστίαση»

Επανεκκινεί σήμερα ο κλάδος της Εστίασης, αυτός ο πολύ σημαντικός που αφήνει 5,5 δις ευρώ στο ΑΕΠ και έχει 300.000 εργαζομένους.

Ο κλάδος είναι πανέτοιμος σύμφωνα και με τις τελευταίες οδηγίες και προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν, για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΒΕ, Γιώργου Καββαθά, στην ΕΡΤ Κομοτηνής, «η κυβέρνηση σε αυτόν τον πολύ σημαντικό κλάδο για την εθνική οικονομία, έδωσε ελάχιστα μέτρα στήριξης και μάλιστα προσωρινά. Στάθηκε ιδιαίτερα στο ΦΠΑ που αίτημά τους ήταν να μειωθεί στο 6%, ενώ πήγε από το 24% στο 13% στον καφέ στα μη αεριούχα ποτά και στα ροφήματα. Επικριτικός ήταν και για το κομμάτι των χρηματοδοτικών εργαλείων που δεν υπάρχουν, δύσκολα για τις εποχιακές επιχειρήσεις ειδικά τώρα που η τουριστική προσέλευση θα είναι μικρότερη.
«Το Φθινόπωρο θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα το πρόσημο στην Αγορά, θετικό ή αρνητικό. Ωστόσο, ήδη έχουμε αναστολή λειτουργιών επιχειρήσεων, απώλειες σε θέσεις εργασίας, ή εκ περιτροπής εργασία με δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων, που όμως ο εργοδότης θα αναγκασθεί να πληρώνει ολόκληρες τις ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς τα έσοδα που είχε προ κορονοϊού», σημείωσε ο κ. Καββαθάς.
Επι πλέον έστειλε ένα μήνυμα για στήριξη της Ελληνικής Αγοράς, με το σύνθημα Ντύνομαι, τρώω και κάνω τουρισμό ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
«Είναι ένα στοίχημα που καλό θα είναι κερδίσουμε ως Ελληνική κοινωνία καθώς έτσι θα ενισχύσουμε την δική μας Εθνική οικονομία και αυτό θα επιστρέψει σε εμάς πάλι. Είναι μια ευκαιρία τώρα με τον κορονοϊό να το εφαρμόσουμε», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Καββαθάς.

Η συνέντευξη του κ. Καββαθάς στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος