«Πολύ λίγα αυτά που δίνει η κυβέρνηση για τον κλάδο της εστίασης, η οποία δέχεται ένα ακόμη μεγάλο κτύπημα με το δεύτερο απαγορευτικό της χώρας», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

«Δεν ακούσαμε κάτι για τους Εμπόρους-Βιοτέχνες και τους Αυτοαπασχολούμενους. Τι θα γίνει με τα Δημοτικά τέλη αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι τέλους του Νοέμβρη, θα υπάρξει απαλλαγή; Με τη συνεχή μεταφορά των υποχρεώσεων, δημιουργείται υπερχρέωση και είναι αδύνατο να πληρωθούν τα χρέη εάν δεν κουρευθούν. Με ένα πτωχευτικό κώδικα να χάνονται σπίτια, δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή. Η εστίαση χρειάζεται στήριγμα στο 60% του κύκλου των εργασιών, καθώς είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας με πάνω από 300.000 εργαζόμενους», υπογράμμισε ο κ. Καββαθάς.

Επι πλέον πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση δεν ακούει τους κοινωνικούς της εταίρους και δεν κάνει κοινωνικό διάλογο μαζί τους πια, απλά αποφασίζει από μακριά,χωρίς να αφουγκράζεται».

Στο ερώτημα τι θα κάνετε για να σας ακούσει η κυβέρνηση, υποστήριξε πως διαθέτουν μεν την πειθώ ως όπλο, ωστόσο προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις, όσο το επιτρέπουν οι περιστάσεις και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Μοιράσου το άρθρο: