“Υπάρχουν ορισμένα χωριά που οι κάτοικοί τους έχουν νοσήσει από κορονοϊό, αυτά ευτυχώς έχουν μπει σε καραντίνα, οπότε γενικά στην Κομοτηνή το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο, είναι ελέγξιμο, σε μια καλή κατάσταση, το ίδιο ισχύει και για το νοσοκομείο, για τις εισαγωγές που κάναμε για τον Covid-19”, δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο Γιώργος Πατλάκας, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σισμανόγλειου» Γενικού Νοσοκομείου.

«Είμαστε σε καλή κατάσταση τώρα», σημείωσε μιλώντας για δέκα ασθενείς στη Μονάδα Covid, «πέντε ασθενείς με κορονοϊό έχουν ήδη διακομιστεί στην Αλεξανδρούπολη«. Όπως εξήγησε η Κλινική Covid του «Σισμανόγλειου» θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. «Η αρχική εντολή που δόθηκε από την 4η ΥΠΕ για διακομιδή των ασθενών με Covid στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης ανεκλήθη και οι ασθενείς με κορονοϊό θα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας», δήλωσε ο κ. Πατλάκας.

Ο Γιώργος Πατλάκας, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σισμανόγλειου» Γενικού Νοσοκομείου

Τα περιστατικά που νοσηλεύει η Κλινική Covid είναι άτομα μεγάλης ηλικίας με πολλά προβλήματα υγείας που τους αναγκάζουν να παραμένουν για νοσηλεία για αρκετές ημέρες. 40 κλίνες είναι η δυναμικότητα της Κλινικής Covid του Σισμανόγλειου, που μπορούν να γίνουν 70 εφόσον υπάρξει νέο μεγαλύτερο «κύμα» της πανδημίας. «Έχει γίνει μια αναπροσαρμογή λειτουργίας των κλινικών του Νοσοκομείου, υπάρχει και δεύτερο και τρίτο σχέδιο για να μπορέσουμε να καλύψουμε, αν προκύψει ανάγκη, μεγαλύτερη ροή περιστατικών σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Πατλάκας. Παράλληλα, προέτρεψε όλους να προσπαθήσουν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν. «Ελπίζω να ανοίξουν και τα εμβολιαστικά κέντρα στα Κέντρα Υγείας. Ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία. Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα, να προσέχουν, αν θέλουν να έχουν μια επιστροφή στην κανονικότητα, ‘άνοιξε’, ‘κλείσε’ κάνοντας όλη αυτή την ιστορία ‘σπάνε τα νεύρα’ μας και τίποτα παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά.

295 άτομα έχουν εμβολιαστεί στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου της Κομοτηνής -πρόκειται για υγειονομικό προσωπικό από το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Και το Σάββατο ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, οι άνω των 85 ετών, πάλι στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου -θα μπορούν να προσέρχονται εφόσον το έχουν δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα. «Θα παραμείνει ένα εμβολιαστικό κέντρο κανονικό και θα εμβολιάζει κανονικά τον κόσμο», τόνισε.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

 

Μοιράσου το άρθρο: