«Ο τόπος χρειάζεται μια αλλαγή. Υπάρχει ανάγκη για μια αλλαγή, για κάτι καινούργιο, για κάτι διαφορετικό» δηλώνει ο Γιώργος Θεοχαρίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής με την «Σύμπραξη Προοπτικής» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Αντώνη Γραβάνη και υποστηρίζει πως η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να δει λίγο διαφορετικά την διοίκηση του δήμου και να προσπαθήσει να δει περισσότερο τα προβλήματα στις γειτονιές πρώτα και μετά στην πόλη.»

Ο Γιώργος Θεοχαρίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής με την «Σύμπραξη Προοπτικής»

Σύμφωνα με τον κο Θεοχαρίδη έχει παραμεληθεί πολύ η καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης. Αναφέρεται και ο ίδιος, όπως και άλλοι υποψήφιοι, στο θέμα με τα αδέσποτα, που απασχολεί πολλούς κατοίκους του δήμου, «πρέπει να το λύσουμε εφαρμόζοντας την Νομοθεσία» δηλώνει και σημειώνει «Πρέπει να βρεθεί μια λύση όποια κι αν είναι αυτή βάσει της Νομοθεσίας.»

Μιλά για εγκατάλειψη στους χώρους πρασίνου, παιδικών χαρών, κενά  ασφάλειας,  ελλιπής φωτισμός στην πόλη. «Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να περπατήσει ελεύθερα. Σε όποιους οικισμούς κι αν έχουμε πάει, βλέπουμε παντού χόρτα. Θα μπορούσε να είναι πιο οργανωμένο το σύστημα για να δουλεύει καλύτερα. Λείπουν οι υπάλληλοι, αλλά με μια καλύτερη οργάνωση όλα μπορούν να γίνουν» σημειώνει.

«Στον αγροτικό τομέα υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Να υπάρξει μια βοήθεια στον αγροτικό τομέα. Να γίνονται πιο σωστά τα έργα, να ιεραρχούνται πιο σωστά οι παρεμβάσεις. Πρέπει να υπάρξει μια μεγαλύτερη βοήθεια στους αγρότες. Να τους στηρίξει ο δήμος και να τους βοηθήσει. Οι  αγρότες κρατούν την οικονομία του τόπου. Προτείνω γι αυτό το λόγο την δημιουργία γραφείου αγροτικής παραγωγής κι αλιείας» δηλώνει μην κρύβοντας την αγάπη του για τον πρωτογενή τομέα, αλλά και τους συναδέλφους του, τους αγρότες.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρίδη η λειτουργία της Κοινότητας θα έπρεπε να είναι πιο συλλογική. Προτείνει ο αντιδήμαρχος των οικισμών να βρίσκεται συνέχεια στα χωριά. «Κάθε κοινότητα να μπορεί να κάνει ένα μικρό τεχνικό πρόγραμμα για τις ανάγκες που έχει το χωριό, ώστε να γνωρίζει η κεντρική διοίκηση τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει» δηλώνει και παράλληλα προτείνει την δημιουργία κτιρίων που μπορούν να αξιοποιηθούν. «Το μισό δημαρχείο στην Αίγειρο είναι αναξιοποίητο, κάτω φιλοξενείται το ΚΕΠ και ο πάνω όροφος είναι κλειστός» αναφέρει ως παράδειγμα.

Αρνείται να δώσει υποσχέσεις «Ο κάθε άνθρωπος, θα πρέπει να δει όλους τους υποψηφίους, να κρίνει το έργο του καθενός. Μέχρι τώρα να δει είναι ευχαριστημένος από αυτό που υπάρχει τώρα; Θέλει μια αλλαγή; Να  μπορέσει να κρίνει. Δεν υπάρχει το φίλος, φίλη, συγγενής. Μιλάμε για το μέλλον του τόπου μας. Πρέπει ο πιο άξιος να είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέρα από φιλίες και συγγένειες.»
Φώτο: Γιώργος Θεοχωρίδης, συνέντευξη-κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: