«Μέχρι στιγμής στο Νομό μας, μετά από συντονισμένες προσπάθειες, καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε μεγάλο βαθμό.» δηλώνει ο κος Γιάννης Τζουγκρανάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» και κάνοντας τον απολογισμό μιας προσπάθειας τεσσάρων μηνών, που καλά κρατεί ακόμη, στην μάχη κατά του κορωνοϊου, σημειώνει την ανάγκη να συνεχίσουμε όλοι να εφαρμόζουμε τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό.

Ο κος Γιάννης Τζουγκρανάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο»

«Ξεκινήσαμε στην αρχή απροετοίμαστοι. Δεν γνωρίζαμε τι μας περίμενε. Γκρινιάξαμε, αλλά όσοι ασχολήθηκαν ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Δεν έχει να φοβάται κάτι η Ροδόπη. Αν συνεχίσουμε να προσέχουμε και να κάνουμε αυτά που ζητούν οι υπεύθυνοι, δεν έχουμε να φοβόμαστε κάτι ,θα ξεπεράσουμε τη δοκιμασία χωρίς προβλήματα» δηλώνει.
Σε ερώτηση δε αν έχουν στην διάθεσή τους το υγειονομικό υλικό που τους χρειάζεται απαντά: «Υπήρξε θέμα στην αρχή. Βρεθήκαμε απροετοίμαστοι. Έγιναν προσπάθειες και σωστές κινήσεις από όλους. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να γκρινιάζουμε ότι έχουμε έλλειψη από γάντια, από στολές και μάσκες έχει λυθεί το θέμα αυτό.»
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων αυτό που τώρα θεωρείται κάτι περισσότερο από αναγκαίο είναι η προμήθεια ενός ειδικού αναλυτή με δυνατότητα μοριακού ελέγχου με PCR για τον Covid-19 στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
«Αυτό που πιστεύω ότι θα λύσει τα χέρια των ιατρών είναι ένας μοριακός αναλυτής για να «ρολ άρει» το σύστημα καλύτερα. Να μην έχουμε αυτό το άγχος , να τρέχουμε όλοι οι νοσηλευτές, οι γιατροί, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα.» δηλώνει και τώρα εξηγεί ότι: « Υπάρχει μια φοβία. Πραγματοποιείται συναγερμός χωρίς λόγο. Όλοι έχουμε οικογένεια. Φοβόμαστε για τους γονείς μας. Μην μεταδώσουμε κάτι σ’ αυτούς και χάσουμε ανθρώπους που μας έφεραν ως εδώ.» παρουσιάζοντας έτσι κατανοητά την καθημερινή αγωνία που τους συντροφεύει.
Φώτο: Γιάννης Τζουγκρανάς ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: