Τη δημοτική αρχή Κομοτηνής συνέχαρη ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης για την ειδική μνεία προσβασιμότητας. «Έχω γνώση, κρίθηκε αντικειμενικά, η δουλειά που έχει γίνει είναι εξαιρετική και πραγματικά ένα μεγάλο εύγε σε όλους όσοι εργάστηκαν διαχρονικά για να κάνουν την Κομοτηνή αυτό που είναι. Και στους φορείς του Αναπηρικού Κινήματος και στις Δημοτικές Αρχές.» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Όπως είπε ο κος Βαρδακαστάνης είναι σημαντική διάκριση. Ο ίδιος συμμετείχε και στη φετινή διαδικασία αλλά και σε αυτές των προηγούμενων χρόνων, καθώς, επί είκοσι χρόνια μετέχει στην διαδικασία αυτών Βραβείων, ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας των ΑμεΑ. «Είχα την μεγάλη χαρά και την τιμή να ανακοινώσω πέρσι για τα Χανιά και φέτος για την Κομοτηνή τη διάκριση. Εύχομαι του χρόνου να πάμε πιο ψηλά ακόμη και να «χτυπήσουμε» το 1ο , το 2ο, και το 3ο Βραβείο Ολικής προσβασιμότητας.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα δε αν είναι προσβάσιμες οι πόλεις της χώρας; Απάντησε: «Βλέπουμε σε κάθε πόλη να έχει γίνει μια σημαντική δουλειά.» για να εξηγήσει: « Μπορεί να μην έχουμε πετύχει αυτό που θέλουμε. Να έχουμε δηλαδή ολοκληρωμένη προσβασιμότητα στις μεταφορές ή η προσβασιμότητα να απλώνει στις γειτονιές, αλλά έχει γίνει προσπάθεια.» Όπως είπε, αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να έρθει το οργανωμένο κράτος και σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, τις Περιφέρειες και το αναπηρικό κίνημα να κάνουν από κοινού μια συγκροτημένη δουλειά την επόμενη περίοδο. «Να αντιμετωπιστεί η προσβασιμότητα ως ένα συγκριτικό πλεονέκτημα , οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, επιχειρηματικό ικανοποιώντας πρωτίστως ένα ανθρώπινο δικαίωμα.»
Φώτο: Γιάννης Βαρδακαστάνης ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: