«Το κλίμα στο ΓΑΣ είναι γενικά παρεϊστικο, από το 1976 που ξεκινήσαμε δεν έχει αλλάξει κάτι» δηλώνει ο Πασχάλης Αθανασίου, υπεύθυνος υποδομών και  άριστος γνώστης των ρυθμών αυτής της ξεχωριστής «οικογένειας», που αποτελεί κομμάτι πολύτιμο της ιστορίας της πόλης μας.

Μια μικρή ανάπαυλα από τις προπονήσεις…

« Έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, αλλά πάντα ο στόχος ήταν και είναι η μεγάλη οικογένεια και η καλή παρέα» σημειώνει μην κρύβοντας την ικανοποίησή του που φέτος η ομάδα έχει καλή χημεία και οι παίκτες είναι καλοί φίλοι και μέσα και έξω από το γήπεδο, «χαίρονται αυτό που κάνουν» δηλώνει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας « Αισιοδοξούμε κι ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια καλή πορεία και τίποτα περισσότερο.»

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου καλό είναι η ομάδα να στηρίζεται σε ντόπιους, όπως μπορεί , είτε σε επίπεδο προπονητών και βοηθών, είτε σε επίπεδο παικτών. «Δεν μας βγαίνει πάντα γιατί πάντα είχαμε την βοήθεια του πανεπιστημίου. Χαιρόμαστε, όμως, γι αυτό» δηλώνει σπεύδοντας να επισημάνει την ικανοποίηση του που βρίσκουν πάντα ένα χώρο να παίξουν και να αναδειχθούν παίκτες από την περιοχή μας. «Ο στόχος πάντα είναι αυτός, αλλά δεν μας βγαίνει πάντα. Είναι φυσιολογικό ότι δεν μπορούμε να στηριζόμαστε πάντα στους ντόπιους, καλό θα ήταν να συμβαίνει. Αισιοδοξούμε, όμως, πως  κάποια στιγμή θα είμαστε καλύτερα στελεχωμένοι.»

Μακριά από το παρκέ και τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Στην ίδια παρέα και ο κ. Νεοκλής Λεμονίδης, ο προπονητής της ομάδας. Σημαία και ψυχή χρόνια τώρα του ΓΑΣ. «Κόουτς, τι πάει λάθος και η ομάδα δεν ανεβαίνει κατηγορία;» τον ρωτήσαμε. «Δεν είναι ότι κάτι πάει λάθος και δεν ανεβαίνουμε και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει η ομάδα συνέχεια να είναι σε ψηλές κατηγορίες» απάντησε χαμογελώντας βλέποντας την έκπληξή μας. Ποιος λέει όχι στις μεγάλες κατηγορίες; αναρωτιόμαστε και ο κος Λεμονίδης δίνει την απάντησή του « Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί. Όλες οι ομάδες που πρωταγωνιστούν ρίχνουν αρκετά χρήματα και οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι πλέον» δηλώνει και σημειώνει ότι «Όλοι οι Κομοτηναίοι ναι μεν στηρίζουν την ομάδα με την παρουσία τους στο γήπεδο, αλλά δεν έχουμε μεγάλες χορηγίες ώστε να ανοιχτούμε παραπάνω και να φέρουμε κάποιους παίκτες από μεγαλύτερες κατηγορίες ώστε να δώσουμε το κάτι παραπάνω που χρειαζόμαστε» εξηγεί. Ο κόουτς του ΓΑΣ είναι λάτρης του αθλητισμού και του μπάσκετ. «Το μπάσκετ δεν είναι μόνο πρωταθλητισμός, αλλά είναι και αθλητισμός» δηλώνει και προσθέτει «Θέλουμε να διασκεδάζουν οι παίκτες μας και το κοινό μας. Οι Ακαδημίες μας ξεκινούν από πολύ μικρές ηλικίες. Θέλουμε να στρέψουμε τα παιδιά στον αθλητισμό.»

Ο κος Πασχάλης Αθανασίου και ο κος Νεοκλής Λεμονίδης

Σύμφωνα με τον κ. Λεμονίδη το να ανέβει ο ΓΑΣ και να κάνει ένα «πυροτέχνημα», όπως πολλές άλλες ομάδες, δεν είναι κάτι που τον ενδιαφέρει. «Αν θα μπορέσουμε να έχουμε μια φουρνιά σταθερή ντόπιων αθλητών, οι οποίοι θα έχουν και τα φώτα να ανεβούμε στις παραπάνω κατηγορίες και να έχουμε μια δύο βοήθειες από άλλους ξένους, θα το κάνουμε κι αυτό, αλλά δεν είναι το κύριο μέλημα μας, δεν μας απασχολεί και πάρα πολύ ειλικρινά. Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει πάντα να κερδίζει και να πηγαίνει καλά η ομάδα» σημειώνει λέγοντας κάτι πολύ σοφό: «Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Φέτος, και καλύτερα μπορούσαμε να πάμε, αλλά και χειρότερα μπορούσαμε να πάμε, καλά είμαστε. Ελπίζουμε να διατηρηθούμε ψηλά και να έχουμε τον κόσμο πάλι μαζί μας» σημειώνει κι υπενθυμίζει πως: «Και πριν δύο χρόνια που η ομάδα πήγαινε να πέσει κι αγωνιζόμασταν για την σωτηρία πάλι το γήπεδο γέμιζε, αυτό είναι που μας ευχαριστεί.»
Φώτο: Ο κος Αθανασίου και ο κος Λεμονίδης- Οι παίκτες του ΓΑΣ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: