«Στέλνουμε μήνυμα διαρκούς συμπαράστασης της δημοκρατικής παράταξης στη Θράκη, που ξεκινά από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και φθάνει μέχρι σήμερα» τόνισε σε μήνυμά της η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κόρμο.

Το πλήρες μήνυμα της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. έχει ως εξής:
«Η απελευθέρωση της Θράκης και η ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό στις 14 Μαΐου του 1920, δικαίωσε την επίπονη εθνική προσπάθεια και τις προσδοκίες και τους αγώνες ολόκληρων γενεών.

Σήμερα, 100 χρόνια μετά, τιμούμε τους αγώνες του Θρακικού ελληνισμού για πρόοδο, ειρήνη, Δημοκρατία και αισθανόμαστε περήφανοι για το μοναδικό μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης που εκπέμπει η Θράκη παγκοσμίως, στην ταραγμένη εποχή μας.

Η Θράκη ως το ανατολικότερο χερσαίο σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στην πρώτη γραμμή και αποτελεί σταθερή πυξίδα εθνικής ανεξαρτησίας, εδαφικής ακεραιότητας και ενότητας του ελληνισμού. Στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και κινδύνων.

Στέλνουμε μήνυμα διαρκούς συμπαράστασης της δημοκρατικής παράταξης στη Θράκη, που ξεκινά από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και φθάνει μέχρι σήμερα. Και υπόσχεση να συνεχίσουμε τον αγώνα για κοινωνική ευημερία και προκοπή, για ένα μέλλον δημιουργικό και ελπιδοφόρο που αξίζει στους πολίτες της».

Μοιράσου το άρθρο: